Hajdanán kemény börtön volt, ma már bárki megszállhat itt - Luxushotelek sötét múlttal

Meglepően sok szállást lehet találni, amik egykor börtönként funkcionáltak.

Suffolk Megyei Börtön

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A börtönökből kialakított szállodák hangulata valósággal vonzza az utazókat. Furcsa belegondolni, hogy lehetséges édesdeden aludni egy olyan helyen, ahol régen brutális bűnözőket tartottak fogva.

Sok esetben ezeket a fogvatartottakat kínozták is, mivel régen még nem volt olyan típusú jogrendszer - vagy ha volt is, anno lazán kezelték a szabályzatot - ami a rabokat védte volna. Így halál, kínzás, szenvedés és reménytelenség érzete uralta egykoron az alábbi szállások szobáit, ma pedig szinte a nyugalom szigetei.

Börtönszállások 

A börtönöket úgy kellett megépíteni, hogy ne rágja meg őket egykönnyen az idő vasfoga. Strapabíró, masszív falak, keskeny, berácsozott ablakok és betonbiztos ajtók. Emellett szempontként szolgált az átláthatóság és a befogadóképesség is. Ha valaki így tekint a börtönökre, máris látja, miért alakítottak át rengeteg, ma már nem használt börtönt hotellé. A cellák mérete, elrendezése  mind-mind arra voltak hivatottak, hogy iszonyú nagy kapacitást el tudjanak bírni. És ahol nagy a kapacitás, ott sok a vendég, és a sok vendég pedig sok pénzt jelent. Ilyen egyszerű.

Azért egy-két helyen igen szélsőséges módosításokat kellett végrehajtani az átalakítások során, hogy a vendég kényelmesen érezze magát, ne pedig úgy, mint egy rab. De a gyönyörű szobák mellett megmaradtak a börtönélet egykori jellegzetes nyomai, mely kombináció igazán különleges hangulatot eredményez.

A cikk az ajánló után folytatódik

Kiút a gyermekkori traumákból - Hogyan építhetjük újra életünket?

A Femina Klub februári vendége Kovács András Péter humorista, író lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy szenvedélybeteg szülők gyerekeiként hogyan lehet talpra állni felnőttként. Milyen sérüléseket szereznek ezek a gyerekek, hogyan próbálnak meg túlélni? Mi történik egy olyan családban, ahol az egyik vagy mindkét szülő szenvedélybeteg? Van-e kiút, felnőttként milyen lépéseket tehetünk a múltbeli sebek gyógyítása érdekében?

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. február 26. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

(Borító- és ajánlókép forrása: Getty Images Hungary)

Ezt is szeretjük