Felfoghatatlan ennek az olasz vidéknek a szépsége: Trentino-Alto Adige olyan, mint egy festmény

Olaszország legészakibb régiója számtalan kincse miatt olyan, akár egy alpesi mennyország.

Trentino-Alto Adige
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Trentino-Alto Adige a legészakibb olasz tartomány, melyet északon Ausztria, észak-nyugaton Svájc, nyugatról Lombardia, keletről pedig Veneto határol.  A régió két meghatározó megyéje Trento és Bolzano.

Mivel szinte minden irányból hegyvidék övezi, több mint 13 ezer négyzetkilométeres területéhez képest Trentino-Alto Adige népsűrűsége mégis elenyésző. Érdekesség, hogy sokan Dél-Tirolként emlegetik, mert 1919-ig az Osztrák-Magyar Monarchia része volt. Elcsatolása után pedig kellett egy új név, amivel megkülönböztethették az ausztriai Észak- és Kelet-Tiroltól.

Trentino-Alto Adige látnivalói

Az alpesi tartomány területének több mint 85 százaléka ezerméteres tengerszint feletti magasságban fekszik: a vidéket rengeteg aprócska vízfolyás átszeli, emellett a Garda-tó, Olaszország legnagyobb tavának északi része is ide tartozik. 

A turistákat leginkább Trentino-Alto Adige varázslatos sokszínűsége ejti ámulatba, hiszen amellett, hogy a legtöbb településen egyszerre képviselteti magát az olasz és a tiroli kultúra, a természetben is egymás mellett érvényesülnek a mediterrán és az alpesi vidék jellegzetességei. 

A FlixBus járataival már tízezer forinttól el lehet jutni Bécsből az Adige-folyó völgyében fekvő Trento városába, ahol az ember a saját szemével láthatja, milyen nagyszerű, ahogy az osztrák és olasz hagyományok egyszerre találkoznak az építészetben, az éttermek kínálatában, na és persze a helyiek vendégszeretetében.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Képek forrása: Getty Images Hungary

Ezt is szeretjük