5 gyönyörű észak-olasz város, ahova vonattal is eljuthatsz: akár 25 ezer forintból is megfordulhattok

Észak-Olaszország gyöngyszem városai vonattal is elérhetők.

verona-ponte-pietra

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Észak-Olaszország városai gyönyörű, hangulatos, igencsak kedvelt úti célok a turisták számára. Akár a tengerpart, akár a művészetek vagy a divat rajongói is megtalálják a számításaikat a környéken, de az itáliai gasztronómia is garantáltja a jó élményeket.

A MÁV-START nemzetközi utazási ajánlataival az észak-olaszországi úti célok is elérhetők megfizethető áron, bécsi vagy ljubljanai átszállással. A vonatok délutáni, illetve esti indulással reggelre a választott városokba visznek, szükség esetén, felár fejében háló- és fekvőhely is foglalható.

Vonattal az Adriára: Trieszt

Az Adriai-tenger partja több ízben elérhető vonattal, a szlovén határhoz közeli olasz kikötővárosba, Triesztbe ljubljanai átszállással lehet eljutni a legegyszerűbben. A gyönyörű, mégis közeli városban már egy szeletet kaphat az ember az olasz hangulatból. 20 óra 30 perces indulással délelőtt 8 óra 39 percre érkezhetsz meg Trieszt belvárosába.

Az Istria Expresszvonatok a Déli pályaudvarról indulnak augusztus 31-éig napi rendszerességgel Zalaegerszeg és Őrihodos irányába, a jegyár 84,80 euróba kerül, az ülőhelyes kocsiba szóló helyjegy ára viszonylatonként 3 euró, tehát nagyjából 29 ezer forintba kerül az utazás. A szlovén főváros egyébként a Citadella nemzetközi gyorsvonattal is elérhető, ha egy napot körülnéznétek továbbutazás előtt.

Velence reggeli érkezéssel

A meseszép, turisták által imádott Velence nemcsak mediterrán hangulatával és tengerpartjával csábít el, de a Szent Márk tér és az apró kanálisok szépsége is különlegessé teszi a várost. 

A cikk az ajánló után folytatódik

Légy szabad! - Merj szembemenni az árral!

A Femina Klub áprilisi vendége Lakatos Márk stylist lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az önmagunk elfogadására való törekvésről beszélget. Hogyan szembesüljünk saját korlátainkkal, tökéletlenségünkkel? Hogyan dolgozzuk fel az életünkben felmerülő elakadásokat? 

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. április 22. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

A Keleti pályaudvarról 17 óra 40 perces indulással, majd Bécsben 21 óra 27 perckor történő átszállást követően Nightjet vonattal reggel 8 óra 24 percre vannak a városban a kirándulók. A helybiztosítás az árban van, a legkedvezőbb ajánlat 78 euró oda-vissza, tehát nagyjából 25 ezer forint.

Verona romantikája

Verona Rómeó és Júlia történetéről igazán ismert, de a romantikus helyszín mellett ókori emlékeit, amfiteátrumát és kis kitérővel a közeli Garda-tavat is érdemes megtekinteni. 

Veronába ugyancsak egy Nightjet vonattal lehet eljutni, ahova 15 óra 40 perces indulással 6 óra 24 percre lehet megérkezni egy kitűnő reggeli olasz kávéra. Az útvonalra elérhető legolcsóbb opció a 78 eurós SparNight jegy, oda-vissza 25 ezer forintért. Ezt inkább csak korai jegyelővétellel lehetséges megváltani.

Padova is elérhető

Szent Antal városa, Padova is elérhető vonattal, ahol az épített emlékek ragadják meg igazán az utazókat: a bazilikák, a dóm és az egyetem által szinte megelevenedik a történelem. 

Veronához hasonlóan a Nightjet vonattal lehet ide elutazni, a fél 4 után a Keleti pályaudvarról, majd 19 óra 23 perckor Bécsből induló vonattal már a napfelkeltét követően, 5 óra 17 percre meg lehet érkezni. Korlátozottan elérhető, de ide is el lehet utazni a 78 eurós SparNight jeggyel.

Divat és művészet Milánóban

Milánóban nemcsak a klasszikus művészetek és az opera kedvelői találnak második otthonra, de a divatrajongók is. A szinte jelképévé vált Piazza del Duomo, azaz a Dóm tér, a Scala Teatro alla Scala, vagyis az operaház, de a Viktor Emánuel passzázs is kihagyhatatlan látnivaló a városban.

A 19 óra 23 perckor induló Nightjet vonat 9 óra 12 percre ér a városba, és ide is elérhetők korlátozott számban a nagyjából 25 ezer forintért kapható SparNight jegyek. Természetesen a kedvezményes jegy elfogyását követően az ülőhelyes kocsikba normál áron váltható meg a jegy, amelyekről a MÁV oldalán találsz több információt.

Hétvégi kiruccanás vonattal

A közelebbi városokba nem muszáj autózni, de repülőre sem kell szállni: érdemes vonattal utazni, hiszen környezetkímélő, megfizethető és kényelmes alternatíva. Mutatjuk, hova nem kell átszállni.

9 gyönyörű hely, ahova egy hétvégére is érdemes elutazni: elvisz a MÁV

Nézegess képeket!

Elolvasom
Ezt is szeretjük