5 gyönyörű észak-olasz város, ahova vonattal is eljuthatsz: akár 25 ezer forintból is megfordulhattok
Észak-Olaszország gyöngyszem városai vonattal is elérhetők.

verona-ponte-pietra
beauty and style
Top olvasott cikkek

Észak-Olaszország városai gyönyörű, hangulatos, igencsak kedvelt úti célok a turisták számára. Akár a tengerpart, akár a művészetek vagy a divat rajongói is megtalálják a számításaikat a környéken, de az itáliai gasztronómia is garantáltja a jó élményeket.

A MÁV-START nemzetközi utazási ajánlataival az észak-olaszországi úti célok is elérhetők megfizethető áron, bécsi vagy ljubljanai átszállással. A vonatok délutáni, illetve esti indulással reggelre a választott városokba visznek, szükség esetén, felár fejében háló- és fekvőhely is foglalható.

Vonattal az Adriára: Trieszt

Az Adriai-tenger partja több ízben elérhető vonattal, a szlovén határhoz közeli olasz kikötővárosba, Triesztbe ljubljanai átszállással lehet eljutni a legegyszerűbben. A gyönyörű, mégis közeli városban már egy szeletet kaphat az ember az olasz hangulatból. 20 óra 30 perces indulással délelőtt 8 óra 39 percre érkezhetsz meg Trieszt belvárosába.

Az Istria Expresszvonatok a Déli pályaudvarról indulnak augusztus 31-éig napi rendszerességgel Zalaegerszeg és Őrihodos irányába, a jegyár 84,80 euróba kerül, az ülőhelyes kocsiba szóló helyjegy ára viszonylatonként 3 euró, tehát nagyjából 29 ezer forintba kerül az utazás. A szlovén főváros egyébként a Citadella nemzetközi gyorsvonattal is elérhető, ha egy napot körülnéznétek továbbutazás előtt.

Velence reggeli érkezéssel

A meseszép, turisták által imádott Velence nemcsak mediterrán hangulatával és tengerpartjával csábít el, de a Szent Márk tér és az apró kanálisok szépsége is különlegessé teszi a várost. 

A cikk az ajánló után folytatódik

A Keleti pályaudvarról 17 óra 40 perces indulással, majd Bécsben 21 óra 27 perckor történő átszállást követően Nightjet vonattal reggel 8 óra 24 percre vannak a városban a kirándulók. A helybiztosítás az árban van, a legkedvezőbb ajánlat 78 euró oda-vissza, tehát nagyjából 25 ezer forint.

Verona romantikája

Verona Rómeó és Júlia történetéről igazán ismert, de a romantikus helyszín mellett ókori emlékeit, amfiteátrumát és kis kitérővel a közeli Garda-tavat is érdemes megtekinteni. 

Veronába ugyancsak egy Nightjet vonattal lehet eljutni, ahova 15 óra 40 perces indulással 6 óra 24 percre lehet megérkezni egy kitűnő reggeli olasz kávéra. Az útvonalra elérhető legolcsóbb opció a 78 eurós SparNight jegy, oda-vissza 25 ezer forintért. Ezt inkább csak korai jegyelővétellel lehetséges megváltani.

Padova is elérhető

Szent Antal városa, Padova is elérhető vonattal, ahol az épített emlékek ragadják meg igazán az utazókat: a bazilikák, a dóm és az egyetem által szinte megelevenedik a történelem. 

Veronához hasonlóan a Nightjet vonattal lehet ide elutazni, a fél 4 után a Keleti pályaudvarról, majd 19 óra 23 perckor Bécsből induló vonattal már a napfelkeltét követően, 5 óra 17 percre meg lehet érkezni. Korlátozottan elérhető, de ide is el lehet utazni a 78 eurós SparNight jeggyel.

Divat és művészet Milánóban

Milánóban nemcsak a klasszikus művészetek és az opera kedvelői találnak második otthonra, de a divatrajongók is. A szinte jelképévé vált Piazza del Duomo, azaz a Dóm tér, a Scala Teatro alla Scala, vagyis az operaház, de a Viktor Emánuel passzázs is kihagyhatatlan látnivaló a városban.

A 19 óra 23 perckor induló Nightjet vonat 9 óra 12 percre ér a városba, és ide is elérhetők korlátozott számban a nagyjából 25 ezer forintért kapható SparNight jegyek. Természetesen a kedvezményes jegy elfogyását követően az ülőhelyes kocsikba normál áron váltható meg a jegy, amelyekről a MÁV oldalán találsz több információt.

Hétvégi kiruccanás vonattal

A közelebbi városokba nem muszáj autózni, de repülőre sem kell szállni: érdemes vonattal utazni, hiszen környezetkímélő, megfizethető és kényelmes alternatíva. Mutatjuk, hova nem kell átszállni.

Ezt is szeretjük