Gyönyörű képeken az egyik legszebb magyar természeti csoda: egyszer látni kell!
Az ország egyik legromantikusabb helye ilyenkor a tihanyi levendulás.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Magyarország egyik leggyönyörűbb természeti csodája, hazánk első ipari célú levendulaültetvénye, a tihanyi levendulás mára a környék igazi szimbólumává vált. Az 1920-ban, francia szaporítóanyag segítségével telepített ültetvény nyáron, a virágzás idején páratlan látványt nyújt, nem véletlen, hogy évről évre egyre több látogatója van a szépségét ünneplő Tihanyi Levendula Fesztiválnak.

Idén tizedik alkalommal vette kezdetét a rendezvénysorozat, melynek programjai egészen vasárnapig tartanak a Belső-tó partján. A programok között kirakodóvásár és kulturális rendezvények is szerepelnek, emellett gyalogtúrákat is szerveznek, többek között az Öreglevendulásba.

A fesztivál névadó növénye többféle formában is megtalálható a forgatagban: lekvárként, szépítőszerként, házi sör aromájaként is ki lehet próbálni, emellett idén is az egyik legnépszerűbb program az elmúlt évben is sikeres szedd magad akció. A számos rendezvény közül kiemelkedik továbbá a magyar parasztság egykori hangszereit megszólaltató, szombat délutáni hagyományőrző koncert a Kákics együttes előadásában.

Tósoki Imre, a település polgármestere az MTI-nek azt is elmondta, egy helyi vállalkozással karöltve új levendulaültetvények létrehozásán dolgoznak, és a tervek között szerepel egy levendulalepárló építése is a következő fejlesztési ciklus részeként. Ide kattintva találsz bővebb információt a programokról!

Még több cikk a Balatonról és környékéről, kattints!

Elképesztő fotók a Balatonról

A Balatonról mindig jó képeket nézegetni, hát még ilyeneket! Kattints a cikkre, és gyönyörködj!

Kép: www.orszagalbum.hu, gilmur.

Ezt is szeretjük