8 káprázatos magyar tavacska, amit körbe is sétálhattok: felejthetetlen útvonalak várnak

A csillogó vizű magyar tavak körül vezető utakon felejthetetlen élményekkel gazdagodhattok.

GettyImages-1285310780

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Barátságos időben ideális program lehet egy csodálatos tájon tett gyalogos körtúra, amely maradandó élményt jelent. Szerencsére könnyen teljesíthető túraútvonalak tömkelegéből válogathatsz országszerte, legyen szó akár hegyi kirándulásról, ártéri kalandozásról vagy tóparti sétáról.

Számos olyan pici magyar tó létezik, amelyet szépen jelölt út ölel körbe, érdemes kihasználni az idilli tájat egy jóleső sétára.

A csillogó víztükör látványa sokakat megigéz, nem véletlen, hogy a szelíd napsugarak emberek tömegeit képesek kicsalogatni egy-egy tópartra. A vizek mentén viszont nemcsak andalogni és üldögélni érdemes, de akár egy kényelmes túrát tenni is.

Tavi körtúrák Magyarországon

A meleg, napos időjárást vétek lenne nem kihasználni egy-egy túra erejéig. Erőnlét vagy rendelkezésre álló idő függvényében is dönthettek a célpontokról, néhány varázslatos tájjal viszont garantáltan nem fogtok mellélőni, ha egy tó körüli kiruccanásra vágynátok. Még akadálymentes sétányt is találtok az alábbiak között, ahol babakocsival, kerekesszékkel érkezők is bátran útnak indulhatnak.

(Borító- és ajánlókép: Tata, Öreg-tó - Getty Images Hungary.)

Nézz tovább: pompás fasorok az országban

Az ország gyönyörű fasorai alatt sétálva egy mesében érezheted magad.

Ezt is szeretjük