Magyarországon is van Gyilkos-tó: a Hubertlaki-tó vidéke képeslapra illik

A Hubertlaki-tavat a bakonyi Gyilkos-tóként is szokták emlegetni. A gyönyörű hely a Magas-Bakony kincse.

hubertlaki-to

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Nem kell Erdélyig menni, ha Gyilkos-tavat szeretnél látni, bőven elég, ha a Bakonyban kirándulsz. A Hubertlaki-tó szinte megtévesztésig hasonlít közkedvelt erdélyi rokonára, vele szemben viszont itt egyáltalán nem vár turistatömeg.

A Magas-Bakonyban található, mesterséges torlasz következtében létrejött Hubertlaki-tó helyén eredetileg kőriserdő állt, miután viszont a patakok útját a völgyzáró gáttal elzárták, hogy vaditatót hozzanak létre, az erdő lassan víz alá került.

Bakonyi Gyilkos-tó

A víz fölé kinyúló facsúcsok látványa miatt erdélyi másáról a helyiek bakonyi Gyilkos-tónak nevezték el a Hubertlaki-tavat. A környék a legegyszerűbben Bakonybél vagy Bakonykoppány felől közelíthető meg. Mivel a nagyobb túraútvonalak közvetlenül nem érintik, a tó környéke háborítatlan.

A Hubertlaki-tó megközelítéséhez a kék keresztet érdemes követni, az Odvaskő Panzió felől, de bejárhatók a környék legszebb helyei a 8 kilométer hosszú, Huszárokelőpusztától induló Hubertlaki tanösvényen is. Itt egyébként még busz is megáll.

A Bakony festői környéke

A Magas-Bakony egésze tele van szebbnél szebb természeti látnivalókkal, hosszú-hosszú túrákat lehet tenni, mindig új csodákat felfedezve. A Hubertlaki-tó környékére is érdemes szánni legalább egy napot: a betyárok egykori vidékén egymást érik a források, patakvölgyek, kilátópontok, miközben a mély erdők kristálytiszta levegőjével telik meg a tüdő.

A cikk az ajánló után folytatódik

Intimitás hosszú távon - Hogyan tartsuk életben a szenvedélyt párkapcsolatunkban?

A Femina Klub októberi vendége Dr. Hevesi Kriszta szexuálpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy mennyire vagyunk őszinték önmagunkhoz és partnerünkhöz. Milyen tabuk vannak a párkapcsolatokban? Mit lehet tenni, ha felmerül a bensőséges szexuális együttlétek hiánya és hogyan tehetünk a párkapcsolatok ellaposodása ellen? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. október 17. 18 óra

Helyszín: GOBUDA MALL - Vidám Színpad

Promóció

A tó közelében asztalok és padok várják a megpihenni vágyó túrázókat, ami ideális helyszínt biztosít egy kellemes piknikre is, de a mesés környék az elbújáshoz is tökéletes.

Gerence és Odvaskő

Bakonybél felől indulva a Gerence-patak völgyét lehet bejárni, ahol néhány kilométeres sétával elérhető a szabadon látogatható Odvaskő-barlang, ami régen a híres bakonyi betyárok búvóhelyeként funkcionált.

A barlang mellett étterem és panzió működik, de a nomádabb körülmények rajongóinak vétek lenne kihagyni a tóhoz közeli Hubertus-forrás mellett, a Hamuházi-réten álló csendes és szépen karbantartott kulcsosházat: itt egykor a gróf Esterházy család vadászkastélya állt, a helyén épült ház pedig a természetbarátok kedvence lett.

(Képek: Indafotó/immoinwest, Országalbum/fotoman.)

Ezt is szeretjük