Magyarország legszebb szerpentinútjai: varázslatos tájakon kanyarognak végig

Gyönyörű szerpentines utak találhatóak Magyarországon is, amiken élvezet vezetni.

GettyImages-1186330738

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Magyarország hegyvidéki részeiben kanyargó szerpentineken előszeretettel szlalomoznak egyaránt motorosok és autósok is, hiszen valóban élvezetes végigmenni rajtuk. Nem beszélve a gyönyörű panorámáról, amiben az ilyen utazások alatt gyönyörködni lehet.

Bármilyen járművel is érkezzenek a látogatók, igazi kincsesbányákra bukkanhatnak a szerpentines utak közelében. Érdemes időnként megállni, esetleg kisebb-nagyobb túrákra menni a természet lágy ölén.

2505-ös közút

A Miskolc és Eger között kanyargó 2505-ös közút a Bükk hegység gyönyörű tájaira kalauzolja a vezetőket. Az erdők szoborszerű, szürke kérgű fái között autókázni vagy motorozni igazi élmény: rengeteg kincs lapul az erdőségben és a kisebb településeken.

Az odalátogatóknak ajánlott elidőzni Lillafüreden és környékén, ahol az Anna-barlangot és a Szeleta-barlangot is megtekinthetik, nem beszélve Magyarország legnagyobb függőleges esésű vízeséséről, a Lillafüredi-vízesésről. Akinek ideje engedi, még az erdei kisvasútra is felpattanhat, ami szintén tündérszép tájakon vezet végig.

82-es főút

A 82-es főút Veszprémből Győrbe viszi az utazókat a Bakony hegységén keresztül. A terület szintén semmihez sem fogható látnivalókat tartogat az autókázók számára, de motorosok is előszeretettel használják ralipályaszerűen hullámzó szerpentinútja miatt. 

GettyImages-518597802
Fotó: belizar73 / Getty Images Hungary

Sőt, olyan sok motoros érkezik a területre, hogy az átutazók számára külön büfét is építettek látszólag a semmi közepén, ami találóan a Szerpentin büfé nevet viseli, és gyönyörű panoráma tárul azok szeme elé, akik megállnak itt egy frissítőre vagy melegszendvicsre. De nem csak a roadgasztro miatt érdemes errefelé járni, a Pannonhalmi borvidékre is elvisz ez az út, illetve a Bakonyban szinte bárhol találkozhatunk valamilyen különleges látnivalóval.

24-es főút

A Gyöngyös és Eger között húzódó 24-es főút igazi paradicsom a motorosoknak. Olyannyira, hogy felröppent a hír arról, hogy megpróbálhatják korlátozni vagy kitiltani őket innen, mert a helyieket már zavarja az állandó motorbőgés hangja.

A cikk az ajánló után folytatódik

Kiút a gyermekkori traumákból - Hogyan építhetjük újra életünket?

A Femina Klub februári vendége Kovács András Péter humorista, író lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy szenvedélybeteg szülők gyerekeiként hogyan lehet talpra állni felnőttként. Milyen sérüléseket szereznek ezek a gyerekek, hogyan próbálnak meg túlélni? Mi történik egy olyan családban, ahol az egyik vagy mindkét szülő szenvedélybeteg? Van-e kiút, felnőttként milyen lépéseket tehetünk a múltbeli sebek gyógyítása érdekében?

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. február 26. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Kocsival is megéri végigautókázni a 60 kilométer hosszan kanyargó szerpentinen, hiszen útközben a Mátra elképesztő világával lehet megismerkedni. Aki erre jár, érdemes kitérőt tennie Mátrafüredre, amit a Mátra kapujának is hívnak, és felmászni a Kozmáry-kilátóba a panoráma elragadó látványa miatt. Parád gyógyvizekben gazdag környéke is megközelíthető erről az útról.

Erdély gyöngyszeme a mesebeli autóút: a Transzfogarasi út a világ egyik legszebbje

A Transzfogarasi út, vagy más néven a 7C jelzésű országút a Fogarasi-havasokon vezet át észak-déli irányban, 90 kilométer hosszan. Hajtűkanyarokkal teli, kacskaringós vonala a világ legszebb országútjai közé emeli.

(Képek forrása: Getty Images Hungary)

Ezt is szeretjük