Magyarország legszebb szerpentinútjai: varázslatos tájakon kanyarognak végig
Gyönyörű szerpentines utak találhatóak Magyarországon is, amiken élvezet vezetni.

GettyImages-1186330738
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Magyarország hegyvidéki részeiben kanyargó szerpentineken előszeretettel szlalomoznak egyaránt motorosok és autósok is, hiszen valóban élvezetes végigmenni rajtuk. Nem beszélve a gyönyörű panorámáról, amiben az ilyen utazások alatt gyönyörködni lehet.

Bármilyen járművel is érkezzenek a látogatók, igazi kincsesbányákra bukkanhatnak a szerpentines utak közelében. Érdemes időnként megállni, esetleg kisebb-nagyobb túrákra menni a természet lágy ölén.

2505-ös közút

A Miskolc és Eger között kanyargó 2505-ös közút a Bükk hegység gyönyörű tájaira kalauzolja a vezetőket. Az erdők szoborszerű, szürke kérgű fái között autókázni vagy motorozni igazi élmény: rengeteg kincs lapul az erdőségben és a kisebb településeken.

Az odalátogatóknak ajánlott elidőzni Lillafüreden és környékén, ahol az Anna-barlangot és a Szeleta-barlangot is megtekinthetik, nem beszélve Magyarország legnagyobb függőleges esésű vízeséséről, a Lillafüredi-vízesésről. Akinek ideje engedi, még az erdei kisvasútra is felpattanhat, ami szintén tündérszép tájakon vezet végig.

82-es főút

A 82-es főút Veszprémből Győrbe viszi az utazókat a Bakony hegységén keresztül. A terület szintén semmihez sem fogható látnivalókat tartogat az autókázók számára, de motorosok is előszeretettel használják ralipályaszerűen hullámzó szerpentinútja miatt. 

GettyImages-518597802
Fotó: belizar73 / Getty Images Hungary

Sőt, olyan sok motoros érkezik a területre, hogy az átutazók számára külön büfét is építettek látszólag a semmi közepén, ami találóan a Szerpentin büfé nevet viseli, és gyönyörű panoráma tárul azok szeme elé, akik megállnak itt egy frissítőre vagy melegszendvicsre. De nem csak a roadgasztro miatt érdemes errefelé járni, a Pannonhalmi borvidékre is elvisz ez az út, illetve a Bakonyban szinte bárhol találkozhatunk valamilyen különleges látnivalóval.

24-es főút

A Gyöngyös és Eger között húzódó 24-es főút igazi paradicsom a motorosoknak. Olyannyira, hogy felröppent a hír arról, hogy megpróbálhatják korlátozni vagy kitiltani őket innen, mert a helyieket már zavarja az állandó motorbőgés hangja.

A cikk az ajánló után folytatódik

Kocsival is megéri végigautókázni a 60 kilométer hosszan kanyargó szerpentinen, hiszen útközben a Mátra elképesztő világával lehet megismerkedni. Aki erre jár, érdemes kitérőt tennie Mátrafüredre, amit a Mátra kapujának is hívnak, és felmászni a Kozmáry-kilátóba a panoráma elragadó látványa miatt. Parád gyógyvizekben gazdag környéke is megközelíthető erről az útról.

Erdély gyöngyszeme a mesebeli autóút: a Transzfogarasi út a világ egyik legszebbje

A Transzfogarasi út, vagy más néven a 7C jelzésű országút a Fogarasi-havasokon vezet át észak-déli irányban, 90 kilométer hosszan. Hajtűkanyarokkal teli, kacskaringós vonala a világ legszebb országútjai közé emeli.

(Képek forrása: Getty Images Hungary)

Ezt is szeretjük