Tündérmesébe illik a Szerelem alagútja: 5 kilométert sétálhattok a zölddel benőtt vágányokon

Imádják a párok a Szerelem alagútját, mely két ukrán városka között vezet végig.

Szerelem alagútja Ukrajna
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Európa legromantikusabb alagútja nem Franciaországban és nem is Olaszországban található. A Szerelem alagútjának is nevezett gyönyörű útvonal két ukrán kisváros, Orzhiv és Klevan között vezet végig.

Ukrajnára csak kevesen gondolnak gyönyörű turisztikai célpontként, pedig az említett két városka még közelebb is van, mint Párizs, Róma vagy éppen Athén, ráadásul nemcsak autóval könnyű megközelíteni, de a vele szomszédos Rivne városáig a Flixbus társaság is indít Budapestről közvetlen és egyátszállásos buszjáratokat.

A Szerelem alagútja

A két kijevi kisvárost összekötő út egy régi, ám időnként máig működő vasút nyomvonalán található. Az olykor-olykor zakatoló mozdonyok ellenére a természet már-már átvette az uralmat a romantikus hangulatot kapó látványosságon.

A Szerelem alagútja eredetileg főként ipari célokat szolgált, gyárak és fafeldolgozó üzemek közti szállítást végezték rajta, de katonai megfontolásból, a rejtőzködés miatt ültették a fákat és a bozótost közvetlenül a sínek mellé. Ez teszi a helyet igazán különlegessé.

A szerelmesek kedvenc fotós helyszíne

A gyönyörű természetes alagút gyakran telik meg helyi turistákkal, andalgó szerelmespárokkal, minden bizonnyal a legromantikusabb fotóhelyszínek egyike Európában, ezért az esetenként arra zötyögő vonatok mozdonyvezetőinek nagyon óvatosnak kell lennie a balesetek elkerülése érdekében.

A cikk az ajánló után folytatódik

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Természetesen nem csupán a szépsége miatt látogatják meg sokan az alagutat: a helyi mondás úgy tartja, hogy azoknak a pároknak, akik a helyszínt bejárják, egy kívánságuk teljesülni fog feltéve, hogy mindkettejük szándékai komolyak.

A két városka közt vezető teljes vonal egyébként 6,4 kilométer hosszú, melyből csaknem 5 kilométer halad végig az erdőn mesés környezetet biztosítva a könnyed, hangulatos sétákhoz. Nehéz eldönteni, hogy az alagútnak melyik arca szebb: a tavaszi és nyári zöld, az őszi színpompa és a téli hólepel is megkapó, így nem csoda, hogy sokan bakancslistás tételként tekintenek a gyönyörű helyre.

Buszos utak Európában

Akár a turistakedvenc nagyvárosokat, akár a kevésbé bejáratott helyeket céloznád meg, érdemes utánanézni a lehetőségeknek, mivel lehet, hogy busszal átszállás és plusz szervezés nélkül is megteheted az utat.

Gyönyörű európai városok, ahova busszal is elmehettek: át sem kell szállni

Nézegess képeket!

Elolvasom

(Borító- és ajánlókép: Getty Images Hungary)

Ezt is szeretjük