4 ország, ahová a magyarok nem nagyon utaznak, pedig érdemes lenne

Különleges úti célok, melyek garantálják az örök élményt.

Különleges úti célok
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az emberek általában délre vagy nyugatra vágynak. Meleg tengerpartokra, süttetni a hasukat, csillogó plázákba bevásárolni, majd jót vacsorázni egy étteremben. A járt utat járatlanért el ne hagyd elvét vallják, és az éves szabadságuk alatt sem szeretnének kísérletezni, csak pihenni.

Vannak azonban a kalandor lelkek. Akik nem turistának, hanem utazónak vallják magukat. Imádják a felfedezést, ismeretlen tájakra vágynak, szomjazzák a különleges élményeket. Ha te is az utóbbi kategóriába tartozol, és a világ azon szegleteit keresed, melyeket még nem lepett el a tömegturizmus, akkor neked valók ezek a pazar úti célok.

Üzbegisztán

Szívesen tevegelnél a sivatagban, a Selyemút nyomán járva? Vacsoráznál a tábortűz mellett, miközben kazah énekes archaikus dalait hallgatod? Lehajtanád fejedet egy jurtában az egész napos kalandozás után?

Üzbegisztán, a közép-ázsiai, posztszovjet állam ezt kínálja: virágzó kultúrák éltek és pusztultak itt. Az ódon városok köves utcáin lépdelve az Ezeregyéjszaka világa tárul fel. Szamarkand titokzatos, arab mesék hangulatát idézi, kék csempéi, élénk színárnyalatokban gazdag házai, díszletszerű épületei lenyűgözik az európai utazót.

Buhara 2500 éves, homokszínű óvárosa világörökségi helyszín, mecsetjei és müezzinjei magasztos látványt nyújtanak. Az élettől zsongó piacokon színes kaftános kereskedők suhogtatják selymeiket, az alkudozás pedig kötelező. Üzbegisztánban jó a közbiztonság, és melegszívű a vendéglátás, az erre tévedő egy életre szóló élményt szerez, csak győzze befogadni az impressziókat!

A cikk az ajánló után folytatódik

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Portugália

A mediterrán régió legnyugatibb szeglete a vitalitástól duzzadó Portugália, ahol gazdag hagyományok kápráztatják el az embert. A lenyűgöző katedrálisok hűvös falai áhítattal töltenek el, amit a buja borvidékek fűszeres, édes boraival lehet feloldani.

Az Atlanti-óceán partvidékeit festői tengerpartok és sziklás fennsíkok tagolják. A főváros, Lisszabon dombra épült, impozáns városa végtelen csatangolásokra csábít. A hangulatos és színes világban macskaköves sikátorokon keresztül vezet az út, az archaikus kőerkélyek alatt apró boltok kínálják kézzel készített áruikat.

A városban egymást váltják a mór és a keresztény időkből fennmaradt, egyedi épületek, mecset és kolostor ugyanolyan értékkel bír. A belvárosban cirkáló sárga villamos pesti élményeket idéz, turisztikai és tömegközlekedési célokat egyaránt szolgál. Az ezerarcú Portugália azokat várja, akik komplex élményeket szeretnének szerezni utazásuk során.

Izland

Izland az ellentmondások varázslatos szigete északon. Hideg jegű gleccserek és forró gőzű gejzírek, tüzes kövű vulkánok és zúzmarás vízesések váltják egymást a természeti csodákkal ellátott országban.

A fjordok által szabdalt óceánparton kis halászfalvakban lehet megkóstolni a pácolt heringet. A mohával futtatott, kőfalú vendégházak barátságos melegéből kitekintve a mennyei szépségű aurora borealis, a sarki fény káprázata tűnik fel.

A Gullfoss-vízesés, a Þingvellir Nemzeti Park vulkáni tavai és gejzírmezői, Akranes lávahomokos tengerpartja olyan érintetlen természeti szépségükben maradtak meg, mintha most is ókori északi istenségek lakhelyei volnának. Izland az európai úti célok közül a legkalandosabb, legvarázslatosabb és legtermészetközelibb.

Oroszország

Oroszország egyszerre nagyvilági és rusztikus, múltjába kapaszkodó és minden újra nyitott ország. Moszkvában, a fővárosban ugyanúgy átérezheted az ortodox hangulatot, mint az impulzívan modern és divatos életstílust.

A Vörös teret és a Nagy Kreml-palotát végigjárva felsejlik a karakán nemzet múltja. A történelmi kincsekkel, élményekkel és érzelmekkel teli Oroszországot egy nagy körút során érdemes bejárni, mert minden régiója más és más meglepetéssel vár.

A szamovárban főzött, klasszikus, orosz fekete teát a Fekete-tenger keleti partján, a teaültetvényeknél érdemes megkóstolni, egy Grúziába történő átruccanás során. Kihagyhatatlan úti cél Szentpétervár, vagyis az egykori Leningrád is.

A város hajdanán büszke cárok, francia arisztokraták és orosz nemesek lakhelye volt, és még ma is magában hordozza ezt a fényűző eleganciát. A Néva folyó szeli ketté, hangulatos csatornái és hídjai miatt elnyerte az Észak Velencéje nevet.

Népszerű városok, ahol utálják a turistákat

Sajnos a feszültség egyre nagyobb Európa-szerte több olyan városban, mely egyébként népszerű célpontnak számít. A következő helyeken egészen odáig jutott a lakosság turisták iránt érzett utálata, hogy sokan úgy érzik, a látogatók elüldözik őket otthonukból, és ártanak a környezetnek is. Mi az oka ennek?

8 nagyon népszerű város, ahol utálják a turistákat - Jó okuk van rá

Nézegess képeket!

Elolvasom

(Képek: Getty Images Hungary.)

Ezt is szeretjük