Már csak másfél hónapod van, hogy ne vesszen kárba a pénzed: a részletek
Hamarosan lejárnak a SZÉP-kártyára töltött összegek.

beauty and style
Top olvasott cikkek

A SZÉP-kártyával lefoglalt üdülések átlagos értéke és hossza alapján csaknem kétszázezer vendégéjszakára lenne elegendő az az összeg, amit legkésőbb május végéig el kell költeniük a kártyabirtokosoknak - közölte a Szallas.hu az MTI-vel.

A szálláskereső oldal emlékeztetett, a Nemzetgazdasági Minisztérium adatai szerint március végén még 3,9 milliárd forint volt a SZÉP-kártyákon a 2012-ben utalt összegekből, amit az érvényben lévő szabályozás szerint az idén május 31-ig lehet felhasználni.

Sokan az utolsó pillanatra hagyják

A portál közleménye szerint a szoros határidő ellenére a SZÉP-kártya felhasználásának aránya 2014 első két hónapjában csökkent a tavalyi adatokhoz képest.

Míg 2013-ban átlagosan a szállásfoglalások 23%-ánál váltottak be SZÉP-kártyát, addig az idén januárban csak 16, februárban pedig 15%-ban használták ezt a juttatást a kártyabirtokosok a Szallas.hu adatai szerint.

Tavaly a legtöbb utalványt júliusban váltották be az utazni vágyók, de a SZÉP-kártya felhasználásának aránya az összes szállásfoglaláson belül májusban volt a legnagyobb, valószínűleg akkor is sokan hagyták az utolsó pillanatra a juttatások felhasználását.

Sok a hosszú hétvége, de időben kell foglalni

Az idén a húsvét, a tavaszi szünet és május elseje közel esik egymáshoz, erre a két-három hétre sokan terveznek pihenést, és már most keresgélni kell a szabad szálláshelyeket - figyelmeztet Szigetvári József, a Szallas.hu ügyvezető igazgatója a közlemény szerint.

A szálláskereső oldal statisztikái szerint SZÉP-kártyával az átlagosnál többen foglalnak wellness-szállodákba. A nem utalvánnyal fizetőknek csak ötöde választott ilyen szálláshelyet, míg SZÉP-kártyával minden harmadik foglaláshoz tartozott wellnessprogram.

Még több utazási hír:

A kártyabirtokosok tavaly egy-egy foglalásra átlagosan több mint 50 ezer forintot szántak, míg SZÉP-kártya nélkül csak átlagosan 37 ezer forintot költöttek a hazai utazók.

Ezt is szeretjük