Így változott a menetrend április 6-tól: erre figyelj te is nagyon, ha vonattal utazol
Több változás is érinti a MÁV járatait vasárnaptól.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Vasárnaptól, vagyis 2014. április 6-tól több menetrendi módosítás is életbe lépett a MÁV járatain, például több olyan vonat is közlekedik, mely új megállóhelyeken is megáll az eddigiekhez képest, valamint a csatlakozások finomhangolására is sor került az éves menetrend 1. számú módosításával.

Az április 6-tól érvényes változások a kerékpárszállítást is érintik, több vasútvonal esetében újra lehetőség nyílik a biciklik szállítására, valamint a népszerű kirándulóhelyek esetében bővül a szolgáltatás igénybevételi lehetősége.

Fontosabb menetrendi módosítások

A Kőbánya-Kispest-Székesfehérvár között naponta közlekedő, G43-as jelzéssel ellátott FLIRT-motorvonatok Budafokon is az utasok rendelkezésére állnak, azonban az új megállás a vonatok indulási és érkezési időpontjait nem érinti.

A Gyékényes-Pécs vonalon eddig Szigetvárról reggel 6 óra 18 perckor indult vonat Pécsre, mely a módosításnak köszönhetően naponta Barcsról közlekedik 5 óra 38 perckor.

Ezzel a változással a reggeli hivatásforgalomban munkahelyre és iskolába utazóknak már Barcstól lehetőségük lesz Pécsre eljutni.

A kora reggel munkába utazók érdekeit szem előtt tartva a Miskolc-Tiszairól 4 óra 12 perckor Hidasnémetibe induló vonat Csobád megállóhelyen is megáll, a Celldömölkön a Győr felőli csatlakozás megfelelőbb biztosítása érdekében pedig a Budapest-Celldömölk-Szombathely között közlekedő gyorsvonat 19 óra 14 perc helyett 6 perccel később, 19 óra 20-kor indul.

Változások a kerékpárszállítás terén

Budapest és Sopron között újból napi szinten közlekedik kerékpárszállító kocsi: a Déli pályaudvarról 10:38-kor, illetve a Sopronból a fővárosba 17:54-kor induló vonatokon vehető igénybe a szolgáltatás.

Bővül a biciklik vasúti utaztatási lehetősége a Balatonhoz is, továbbá a Dunakanyarban hétvégén négy alkalommal is közlekedik kerékpárszállító kocsi Budapest Nyugati pályaudvar és Szob között.

Még több utazási hír:

Ez a baj a vonatokkal, buszokkal

Ami a tömegközlekedést illeti, sok utas akad, aki nem elégedett. Nézd meg a videót, az utca emberét kérdeztük.

A belföldi InterCity-forgalomban Szeged, Pécs, Debrecen, Nyíregyháza és Miskolc irányába, a nemzetközi vonatokon Prága, Bécs, Berlin, Hamburg, Varsó, Belgrád, Brassó és Temesvár felé választható egyes vonatokon a kerékpárok nagyobb mennyiségű elhelyezése. További információért kattints a MÁV honlapjára!

Ezt is szeretjük