Komoly összeget bukhatsz el: erre a határidőre kell nagyon figyelned!
Használd fel a SZÉP-kártyán található összeget, amíg lehet!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Május végéig 4,1 milliárd forint jár le a SZÉP-kártyákon, ennek elköltésére azonban jó alkalom lehet a február 27-én kezdődő Utazás kiállítás, melyet az idén már 37. alkalommal rendeznek meg - hívta fel a figyelmet Horváth Viktória, a Nemzetgazdasági Minisztérium turizmusért felelős helyettes államtitkára és Horváth Gergely, a Magyar Turizmus Zrt. turisztikai vezérigazgató-helyettese a február 20-i sajtótájékoztatón.

Horváth Viktória elmondta, hogy a magyar turizmus 2013-ban rekordévet zárt, a vendégéjszakák száma elérte a 22,8 milliót, a bevételek közel 10%-kal emelkedtek, nemcsak a beutazó, hanem a belföldi turizmus terén is, utóbbi bővülésében pedig nagy szerepe volt a SZÉP-kártyának, melynek köszönhetően 920 ezren pihenhettek, üdülhettek tavaly.

Az Utazás kiállítás jó alkalom a kártyahasználatra

A helyettes államtitkár hozzáfűzte előbbiekhez, bíznak abban, hogy a munkáltatók jóvoltából a kártyával üdülők száma az idén növekedni fog.

Emellett felhívta a figyelmet arra is, hogy a SZÉP-kártyákon még költésre váró több mint 4 milliárd forint felhasználására kiváló lehetőséget kínál a február 27. és március 2. között a Budapesti Vásárközpontban megrendezendő Utazás kiállítás is.

A Magyarország legjelentősebb turisztikai rendezvényének tartott kiállításon ötszáz kiállító mutatkozik be több mint 30 ezer négyzetméteren.

A belföldi régiós kínálat mellett 45 országból érkeznek kiállítók, a rendezvény idei díszvendége Tunézia és Pécs, a kulturális területről pedig Matyóföld lesz.

Fontos határidők!

Horváth Gergely, a Magyar Turizmus Zrt. turisztikai vezérigazgató-helyettese is felhívta a figyelmet a Széchenyi Pihenőkártya által nyújtott lehetőségekre, valamint arra, hogy a SZÉP-kártyákon a 2012-es feltöltésből még 4,5 milliárd forint elkölthető, azonban ezt csak 2014. május 31-éig lehet felhasználni.

Még több utazási hír:

A 2013-as feltöltésből 40 milliárd forint szerepel rajtuk, ez az összeg azonban 2015 májusáig érvényes. Ha többet szeretnél tudni a kártyáról, kattints ide, és olvasd el korábbi cikkünket!

Ezt is szeretjük