A világ legszebb utcái: olyan, mintha egy festményben járnánk
Nem kell feltétlenül túracipőt húzni, hogy megfoghatatlanul szép helyet fedezzen fel az ember - városnézés közben is lehet csodás utakat találni.

szép utcák nyitó
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az urbanizációnak köszönhetően sok város elvesztette régi fűszerét, sorházak és panelházak foglalták el a régi, hagyományos épületek helyeit. Noha azoknak is megvan a maguk bája, sokszor nem tükrözik azt a szellemiséget, kultúrát, amiért valaki a vidékre látogat.

Bár nem az egész város, de gyakran bizonyos részei még mindig őrzik azokat a jellegzetességeket, ámulatba ejtő építészeti elemeket, formákat, amik szakadatlan őrzik és árasztják magukból az adott térség semmihez nem fogható hangulatát. Ezek az utcák, amiken barangolva kész történeteket mesél el a város.

A világ legszebb utcái

Az utcák adják a város vérkeringését, a kopott macskaköveken vagy régi aszfaltúton sétálva lehet igazán megismerni a helyi lakók mindennapi életének ritmusát. Némely utca olyan, mintha sebes folyó vájta volna útját, mások pedig ezer év emlékeit, tradíciókat őriznek magukban, és adják tovább az utókornak. Lenyűgöző utakon lehet végigsétálni, ahol az ember kicsit úgy érzi magát, mintha egy másik dimenzióba csöppent volna.

(Képek forrása: Getty Images Hungary)

Ezt is szeretjük