A világ legnagyobb buddhista temploma az univerzumot jeleníti meg: lélegzetelállító szépségű szent helyek a világban

Ezeket a gyönyörű szakrális helyeket a világ minden pontjáról felkeresik a hívők és a turisták egyaránt.

Szent helyek a világban
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A világ tele van olyan területekkel, amelyek nemcsak gyönyörűek, hanem az emberek szent, szakrális helyszínekként is tisztelik őket.

Ősi kultúrák, vallások építményei, amik valóban különleges hangulatot árasztanak - ezt azok a nem hívő turisták is érezhetik, akik kíváncsiságból, nem pedig vallásos meggyőződésből keresik fel őket. Ezek a különleges úti célok nem mindig a városok közepén keresendők, gyakran a világ nyüzsgésétől távol, erdők mélyén, hegyek ölelésében találhatók.

Gyönyörű szent helyek a világban

A világ legnagyobbnak tartott buddhista temploma Indonéziában, Jáva szigetén magasodik, és nagy múltra tekint vissza, hiszen a 9. században épült. A kilenc szintből álló, piramis formájú, teraszos építményt sztúpák díszítik, felülnézetből háromdimenziós mandalát formáz a létesítmény, és az univerzumot jeleníti meg.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

(Képek forrása: Getty Images Hungary.)

Ezt is szeretjük