Szállás olcsón: apró trükkök, hogy a legalacsonyabb szobaárat fizesd
Így akár meg is duplázhatod a kirándulásod hosszát!

nagykep?cikkid=169493&kep=no-laptop-fizet-lead
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Egy utazás megtervezése során a legfontosabb szempontok között szerepel a szálláshely ára, ami nem is csoda, hiszen egy jó választással az ember akár akkora összeget is megspórolhat, amivel lehetősége nyílik a kirándulást jó néhány nappal meghosszabbítani.

Amikor pedig végre kiszakadhatsz a hétköznapok nyüzsgéséből, természetes, hogy a kétnapos villámút helyett inkább egy hosszú hétvégét vagy egy teljes hetet töltenél a pihentető környezetben. Bár szállást az utolsó pillanatban is lehet találni, a maximális komfortérzet érdekében jó, ha előre átgondolod, mire is vágysz a túrádon.

Foglalj időben!

A korán megtervezett utazás nagy előnye éppen az, hogy ilyenkor még szabad szálláshelyek tömkelege rendelkezésre áll az előzetes foglaláshoz, míg később ugyanennek csak töredékéből, és sajnos nem feltétlenül a legkedvezőbbekből válogathatsz. Az előkalkuláció ráadásul a kiadások tudatosításában is hasznodra lehet.

Ilyenkor a legjobb módszer tehát, ha a kinézett napokra már a tervek szövögetésekor lefoglaljátok a szobátokat. Ezt a kevésbé rutinos kirándulók gyakran kockázatos döntésnek tekintik, pedig nem feltétlenül kell komoly összegeket letenned előlegként.

Szállásfoglalás interneten

A legnagyobb szállásfoglaló oldalak segítségével végigböngészhető az úti cél közelében található összes regisztrált szálláshely, árakkal, képekkel, térképpel és a korábbi vendégek értékelésével, ahol a kiválasztott időszakra is tovább lehet szűrni. Ha pedig egy szabad helyet lefoglalnál, egy gyors regisztrációt követően, mindössze néhány kattintással megteheted.

Rengeteg szálláshelyből szemezgethetsz, például a Booking.com-on sok szállás bankkártya-garancia nélkül enged foglalni, illetve feltüntetik, hogy meddig lehet lemondani az adott szobát. Így ha találsz egy olcsónak tűnő szállást, nem gond, ha lefoglalod. Ha találsz jobb áron, akkor egyszerűen csak lemondod az előzőt.

Az Airbnb-n akkor érdemes foglalni, ha nagyobb a társaság, komplett házakat lehet nagyon jó áron kifogni.

A cikk az ajánló után folytatódik

Hétköznap olcsóbb

A szobák árai nem csak szezonálisan változhatnak. A szállásadók ugyanis esetenként a főszezonon túl is felárat számolnak fel, ami miatt még jobban a zsebébe kell nyúlnia a vendégnek. Ez igaz a hétvégékre, de akár az ünnepekre, a munkaszüneti napokra, a hivatalos hosszú hétvégékre, helyi rendezvények idejére vagy akár jeles napokra is.

Több szálláshelyen például a Márton-napi libalakomák, a húsvéti mulatságok vagy a tematikus fesztiválok idején szökkennek feljebb az árak. Nem árt tehát előre tájékozódni, és ha nem egy konkrét esemény miatt indulsz útnak, válassz inkább egy nyugodt, olcsóbb hétköznapot!

Hasonlítsd össze az árakat!

Ha még ezek után is bizonytalan vagy abban, hogy vajon valóban a legjobb ajánlatot választod-e ki, az árösszehasonlító oldalakat is érdemes megnézned. Segítségükkel nem kell végigkutakodnod egyenként az összes szállásközvetítő portált, hiszen néhány kattintással kilistázhatod a legolcsóbb helyeket a választott városban. Ha nem egy konkrét szállástípus érdekel, a Trivago oldala nyújt felhasználóbarát segítséget, ha pedig csak hotelek közül választanál, a HotelsCombined oldalát érdemes megnézned.

Ezt is szeretjük