Rengeteg utast húznak le a mai napig: sunyi módszerek, amiket nem félnek bevetni
Egyes légitársaságok túl sok pénzt akarnak kihúzni az utasokból.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Korábban is írtunk már olyan összefoglalóról, mely a külföldi légitársaságok jellemző trükkjeit gyűjtötte egybe, azóta azonban több hasonló is napvilágot látott. Nemrég például a The Telegraph közölt listát az általuk legarcpirítóbbnak vélt lehúzásokról, annak apropóján, hogy végül nem sikerült bevezettetni a levegőadónak csúfolt, az utasok körében pedig komoly felháborodást keltő pótdíjat, melynek 12 fontos, vagyis körülbelül 4500 forintos összegét azért kellett volna kifizetni, mert a venezuelai, caracasi repteret olyan szellőztetőrendszerrel szerelték fel, mely antibakteriális keringetővel őrzi az ott tartózkodók egészségét.

A listában a méregdrága parkolási díjak, a repülőterek fejlesztései miatt bevezetett plusz költségek és az üzemanyagárak drágulásával aránytalanul együtt emelkedő jegyárak mellett kirívó lehúzásként emlegetik például a 100 milliliteres folyadékok kötelező csomagolásaként szolgáló műanyagtasakok párban való, elsőként az angliai Luton reptéren bevezetett árusítását 370-380 forintnak megfelelő összegért, vagy éppen azt, hogy egy amerikai légitársaság akár 17 és 25 dollár közötti összeget, vagyis 3800-5600 forintot is elkér a pokróchasználatért.

A felháborító esetek között emlegetik továbbá a Samoa Air által bevezetett, az utazóközönség által csak zsíradónak nevezett plusz költséget, a légitársaságnál ugyanis a testsúlytól is függ a jegyek ára, melyet előre be kell jelenteni, majd le is mérnek a reptéren. Állításuk szerint ezzel a túlsúly elleni harcot is támogatni kívánják. Minderről ide kattintva olvashatsz bővebben.

8 tárgy, amit soha ne hozz haza a nyaralásból!

Nagyon sok gyanútlan turista esik áldozatául az engedély nélküli árusoknak, egyes tiltott tárgyakért ugyanis itthon bírság járhat - kattints a képekért!

Ezt is szeretjük