Rengeteg utast húznak le a mai napig: sunyi módszerek, amiket nem félnek bevetni
Egyes légitársaságok túl sok pénzt akarnak kihúzni az utasokból.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Korábban is írtunk már olyan összefoglalóról, mely a külföldi légitársaságok jellemző trükkjeit gyűjtötte egybe, azóta azonban több hasonló is napvilágot látott. Nemrég például a The Telegraph közölt listát az általuk legarcpirítóbbnak vélt lehúzásokról, annak apropóján, hogy végül nem sikerült bevezettetni a levegőadónak csúfolt, az utasok körében pedig komoly felháborodást keltő pótdíjat, melynek 12 fontos, vagyis körülbelül 4500 forintos összegét azért kellett volna kifizetni, mert a venezuelai, caracasi repteret olyan szellőztetőrendszerrel szerelték fel, mely antibakteriális keringetővel őrzi az ott tartózkodók egészségét.

A listában a méregdrága parkolási díjak, a repülőterek fejlesztései miatt bevezetett plusz költségek és az üzemanyagárak drágulásával aránytalanul együtt emelkedő jegyárak mellett kirívó lehúzásként emlegetik például a 100 milliliteres folyadékok kötelező csomagolásaként szolgáló műanyagtasakok párban való, elsőként az angliai Luton reptéren bevezetett árusítását 370-380 forintnak megfelelő összegért, vagy éppen azt, hogy egy amerikai légitársaság akár 17 és 25 dollár közötti összeget, vagyis 3800-5600 forintot is elkér a pokróchasználatért.

A felháborító esetek között emlegetik továbbá a Samoa Air által bevezetett, az utazóközönség által csak zsíradónak nevezett plusz költséget, a légitársaságnál ugyanis a testsúlytól is függ a jegyek ára, melyet előre be kell jelenteni, majd le is mérnek a reptéren. Állításuk szerint ezzel a túlsúly elleni harcot is támogatni kívánják. Minderről ide kattintva olvashatsz bővebben.

8 tárgy, amit soha ne hozz haza a nyaralásból!

Nagyon sok gyanútlan turista esik áldozatául az engedély nélküli árusoknak, egyes tiltott tárgyakért ugyanis itthon bírság járhat - kattints a képekért!

Ezt is szeretjük