8 kristálytiszta tó, ha nem kérsz a balatoni tömegből: itt nyugalom és béke vár rád

A balatoni fürdőzés is kihagyhatatlan élmény nyáron, de ha nyugodtabb helyekre vágysz, akkor látogass el kevésbé ismert tavainkhoz.

tavak nyitó
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Gyakran előfordul, hogy vízparti fürdőhely keresése közben végül sokan a Balaton vagy a Velencei-tó mellett teszik le a voksukat. Éppen ezért nem csoda, hogy a nyári melegben hétvégente több órás torlódásra lehet számítani az M7-es és a 7-es utakon - nem beszélve a tömegekről a vízparton.

Természetesen nem mindegyik balatoni településre jellemző a zsúfoltság, de érdemes kihasználni hazánk adottságait, és feltérképezni a többi, egyébként kristálytiszta tavunkat.

Nyugodt tóparti strandok

Ki ne szeretne békességben megpihenni egy fárasztó év után? Az ember jó esetben nem azért megy el nyaralni, hogy órákig álljon sorba egy lángosért, vagy egy zsebkendőnyi helyen próbáljon "lazítani" a parton. Az általunk felsorolt üdülőhelyeket még nem sokan fedezték fel, így békés és csendes kikapcsolódásra lehet számítani - nem beszélve arról, milyen elképesztően szép helyeken fekszenek.

(Cikken belüli képek forrása:  VADNA PARK Deseda ultramaratonPoroszló Szabadstrand Nádas Büfé /  Facebook , ANDI92SZENECIO / Országalbum CC-BY-4.0, bocifiuNardai KárolyTeteneverdlehmika / indafoto CC BY-NC-SA 2.5 HU, tourista / indafoto CC BY-NC-ND 2.5 HU, borítókép forrása: Getty Images Hungary)

Ezt is szeretjük