Az osztrákok egyik kedvenc hegycsúcsa - Schneeberg csodáit egyszer látni kell
Egy igazi paradicsom a hegyek szerelmeseinek és a pihenni vágyóknak.

schneeberg
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A hófödte természet felfedezése különleges, nem mindennapi látványt nyújt a téli túrák szerelmeseinek, akiket még a hideg és a fagy sem tántorít el attól, hogy a vastag hótakaróval borított hegycsúcsok tetejéről kémleljék a fehérbe burkolózó tájat.

A Schneeberg Alsó-Ausztria legmagasabb hegycsúcsa az Alpok fő vonulatának legkeletibb részén található, amely több mint 2000 méter magas, így méretéből adódóan messzire ellátszik: derűs, napos időben Sopronból és Kőszegről, a Bakonyból vagy a Tapolcai-medence tanúhegyeiről is lehet benne gyönyörködni.

A Bécsi-Alpok királynője

Schneeberget a Bécsi-Alpok királynőjeként szokták emlegetni, nem véletlenül: az osztrákok egyik kedvenc határ menti hegyének számos szebbnél szebb része jól kiépített, megfelelő, réteges öltözékben, túracipőben és túrabottal vagy akár hótalpas felszereléssel is neki lehet indulni az egy-két órás útnak, a kényelmesebbek pedig fogaskerekű vasúttal is bejárhatják a hófödte környéket.

A mesebeli osztrák vidék Budapesttől Sopronon át autózva 320 kilométerre található. Nézd meg, hogyan fest a bécsiek egyik kedvenc hegye, ahol vendégházak, wellness- és szabadidős programok, valamint gasztronómiai finomságok várják az odalátogatókat.

Borító-és ajánlóképek: Getty Images Hungary

Ezt is szeretjük