Mesébe illő mézeskalács falucskák az osztrák határnál: itt egy szempillantás alatt eltelik egy hét

Nem csak a nyugalom és a friss levegő varázsol majd el.

burgenland TS
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az osztrák vidéki turizmus különlegessége, hogy a házigazdák nemcsak szívélyesen otthonaikban fogadják a turistákat, de azok a ház körüli tennivalók többségébe is intenzíven bekapcsolódhatnak, legyen szó gyógynövények szedéséről, új, házias receptek elsajátításáról vagy akár az állatokkal való foglalkozásról, míg aki szeretne, akár idilli túrákat is tehet.

A változatos programokat akár kisgyermekkel vagy háziállattal is fel lehet keresni, sőt, a legtöbb helyen a modern, mégis a hagyományokra alapozó bio- és gyógygazdaságok a speciális igényekre - például akadálymentesítésre - is fel vannak készülve.

A vendéglátással is foglalkozó települések - falvak, községek, mezővárosok - a Falusi üdülés Ausztriában szövetség tagjai lehetnek, mely szigorú minőségi ellenőrzéssel is jár, melynek során az üdülőhelyeket kategóriákba is sorolják: az egyszerűbb helyek két virágot, a wellness-szolgáltatásokat is biztosító falvak négyet kapnak jelként, a szállodák csillagainak mintájára.

A legszebb osztrák települések a határon

Az egyik leggyönyörűbb, kis településekkel teli tűzdelt régió, ráadásul a magyar határhoz is közel fekszik, így ha itt választasz magadnak úti célt, az alig pár óra autózással elérhető lesz. Mutatunk párat a környék száznál is több meseszép helye közül, ahol a változatos programokat élvezve nagyon gyorsan elrepül akár egy hét is. 

A képek forrása: indafoto.hu / noj, szalay3vers1.5, magocilla, kicsipestphotography, szalay3.

Ezt is szeretjük