Csodás magyar hely, ahol belenézhetsz egy vulkán gyomrába: a Ság vidéke ősszel különösen szép

A Ság hegyen túrázók egy igazi vulkán gyomrába láthatnak bele.

sag-hegy-osszel

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A Ság hegy egy apró vulkáni tanúhegy a Vas megyei Celldömölk szomszédságában, amely különleges élménnyel gazdagítja a túrázókat: egy igazi vulkán gyomrába nézhetnek bele.

A 279 méter magas tanúhegy a kellemes őszi hétvégeken még remek célpontja a túráknak, az aranyló lombhullatókkal és csábítóan kék kökénybokrokkal övezett Ság Vulkánösvény ilyenkor talán még hívogatóbb.

Ság hegy ősszel

A Ság egy ötmillió éves vulkán maradványa, mely 1975 óta védett természeti érték. A hegyet az erózió mellett a bazaltbányászat formálta mai képére: a gyomrát kivájták, 17 millió tonna kő kitermelésével jóvátehetetlen sebet ejtve rajta. Ennek köszönhetően viszont ma az egykori vulkán belsejébe is belenézhetnek a kirándulók, sőt, sétálhatnak is benne.

(Borító- és ajánlókép: Tamás Katalin.)

Intimitás hosszú távon - Hogyan tartsuk életben a szenvedélyt párkapcsolatunkban?

A Femina Klub októberi vendége Dr. Hevesi Kriszta szexuálpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy mennyire vagyunk őszinték önmagunkhoz és partnerünkhöz. Milyen tabuk vannak a párkapcsolatokban? Mit lehet tenni, ha felmerül a bensőséges szexuális együttlétek hiánya és hogyan tehetünk a párkapcsolatok ellaposodása ellen? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. október 17. 18 óra

Helyszín: GOBUDA MALL - Vidám Színpad

Promóció

Ezt is szeretjük