Különlegesen szép látvány: mintha lebegne a gigantikus szikla - Sokáig találgatták, mi lehet a csúcsán

A függőleges falú Roraima-hegyet kevesen tudják megmászni, ezért nagyon titokzatosnak tartják.

roraima-hegy-szikla-felhőben

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A különleges szépségű Roraima-hegy Venezuela, Brazília és Guayana határán magasodik, és igazán felhős időben válik titokzatossá. Ilyenkor ugyanis pont olyan, mintha lebegnének a sziklái.

A Pacaraima-hegység legmagasabb táblahegyének, vagy más néven tepuijának az indiánok adták a Roraima nevet. A név jelentése: A patakok nagy és örökké termékeny anyja - ez pedig már sokat elárul arról, hogy mekkora tisztelet övezte a területet a bennszülött törzsek részéről.

A gyönyörű Roraima-hegy

A különleges geológiai képződmény szinte teljesen függőleges falú, így emberpróbáló feladat felmászni rajta. Nem is véletlen, hogy az első lejegyzett meghódítása 1884-ben történt meg, amikor Everard F. im Thurn botanikus és Harry Inniss Perkins guyanai bennszülöttek kíséretében mászott fel a tetejére. 

Bár azóta már többen feljutottak a csúcsra, sokáig találgatták, vajon mi lehet a fennsíkján: akadtak, akik a dinoszauruszok túlélőhelyének gondolták, mások ufó-észlelésekhez kötötték, de több filmes alkotást is inspirált a helyszín.

(Borító- és ajánlókép: Getty Images Hungary.)

Intimitás hosszú távon - Hogyan tartsuk életben a szenvedélyt párkapcsolatunkban?

A Femina Klub októberi vendége Dr. Hevesi Kriszta szexuálpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy mennyire vagyunk őszinték önmagunkhoz és partnerünkhöz. Milyen tabuk vannak a párkapcsolatokban? Mit lehet tenni, ha felmerül a bensőséges szexuális együttlétek hiánya és hogyan tehetünk a párkapcsolatok ellaposodása ellen? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. október 17. 18 óra

Helyszín: GOBUDA MALL - Vidám Színpad

Promóció

Ezt is szeretjük