A 3 legromantikusabb téli program
Ha azt gondolnád, télen a legjobb program összebújva videózni a meleg szobában, íme, három hely, mely kicsalogat a négy fal közül.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Bár a hideg, nedves idő valóban nem túl vonzó, vannak helyek, melyek képesek feledtetni mindezt, és tökéletes díszletet nyújtanak egy romantikus és kellemes délutánhoz.

Érdemes kimozdulni és színt vinni a szürke téli hétköznapokba - a következő három úti cél pont erre való.

Forró fürdő egy hideg estén: Széchenyi Fürdő

Hazánk bővelkedik jobbnál jobb termálfürdőkben, mégis, ha választani kell, melyik a legromantikusabb mind közül, a budapesti Városligetben található Széchenyi Fürdőre voksolunk, mely tökéletes helyszín egy kettesben eltöltött idilli délutánhoz. Már maga az épület is magával ragadó.

A kupolateremben számos műremek kapott helyet, és a folyamatosan zajló felújítási munkálatoknak köszönhetően az öltözők és a medencék is újszerűek, annak ellenére, hogy Európa legnagyobb termálfürdője 1913-ban nyitotta meg kapuit először. Mivel télen korán sötétedik, a kültéri medencékben már akár délután öt órakor romantikázhattok a sötétlő ég alatt.

Bár hideg időben rengetegen vannak a fürdőben, úgy érezheted, mintha csak kettesben lennétek, hiszen a forró víz sűrű gőzébe burkolózva legfeljebb csak egymást láthatjátok.

Tipp
A Széchenyi Fürdő mindennap reggel 6-tól este 10-ig van nyitva, és az egy napos belépő 2400 forintba kerül. Ha azonban csak két óra hosszat maradtok, távozáskor 700 forint visszatérítést kaptok.

Romantikus andalgás karácsonyi hangulatban: Vörösmarty tér

Az idén 11. alkalommal rendezik meg a főváros legnagyobb karácsonyi vásárát a Vörösmarty téren. Rengeteg külföldi turista érkezik hazánkba ilyenkor csak a vásár kedvéért, hiszen Európában a legjobb karácsonyi piacok listáján is előkelő helyen szerepel.

A rengeteg kézműves csoda, könyv, ajándéktárgy mellett itt mindent megtalálsz, ami egy hangulatos esti programhoz szükséges. Nincs is annál romantikusabb, mint együtt kinézni az ajándékokat vagy a karácsonyi dekoráció egy újabb darabját, közben pedig isteni forralt bort iszogatni, illetve kürtöskalácsot enni.

Az édességek mellett még számtalan finomabbnál finomabb, helyben készült étel közül válogathattok, a sült kolbásztól a tökipomposig.

Tipp
Az idei vásár november 20-án nyitotta meg kapuit, és december 29-ig tart. A belépés ingyenes. A kézműves portékák és finomságok mellett a téren felállított színpadon számtalan koncertet és előadást láthattok.

Kirándulás a város felett: Normafa

A Normafa azon kevés helyek egyike, melyek nemcsak nyáron gyönyörűek, de télen is népszerű kirándulóhelynek számítanak, sőt, ilyenkor még több lehetőséget tartogatnak. Erről a Sváb-hegy és a János-hegy vonulatában elhelyezkedő tisztásról csodálatos panoráma tárul eléd, hiszen látni lehet a belső-budai hegyek sokszor hófödte dombjait, illetve az egész várost.

Télen a Normafa lejtőit jó esetben hótakaró borítja, így, ha nem csupán egy frissítő téli kirándulásra vágytok, de szánkózni is kedvetek támad, havazás esetén tökéletes úti cél lehet.

Forrás: parkerdo.hu
Tipp
Ha autóval látogattok a Normafához, a legegyszerűbb útvonal a következő: Déli pályaudvar, Istenhegyi út, Normafa. Itt egy nagy parkolóban hagyhatjátok az autót, majd öt perc séta után, a víztorony irányába már látni lehet a rét sarkát. Tömegközlekedéssel a Moszkva térről induló 90 vagy 90A jelzésű busszal érdemes elmenni a Hotel Olympia megállóig, innen pedig már csak két perc séta a Normafa.

Ha a sok csúszkálás után átfagytatok és elfáradtatok, a dombtetőn lévő réteses bódéknál megpihenhettek egy sütemény és forralt bor erejéig, de a közeli síházban meleg ételek is várnak.

Ezt is szeretjük