A bizonyíték, hogy léteznek kísértetek
Az egyház működteti a félelmetes helyet
A Purgatórium Múzeum hátborzongató bizonyítékokat őriz.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A római Szent Szív-templom oldalsó oltára mögött aprócska szoba bújik meg, mely azonban jelentősebb annál, mint méretei alapján a legtöbben hinnék. Olyan bizonyítékokat őriznek ugyanis benne, melyek a Purgatórium létezésére utalhatnak.

A Szent Szív-templom
Az ijesztő kézlenyomat több oldalon keresztül beleégett a papírba
Az ereklyegyűjtemény és a hely hangulata egyaránt bizarr

A hátborzongató kiállítást az egyház igazgatja, egyes tagjai azonban többször is megkísérelték bezáratni a furcsa bizonyítékraktárt, mindeddig sikertelenül.

Félelmetes múzeum

Róma szívében, Vatikánvárostól csak néhány utcára magasodik a Chiesa del Sacro Cuore del Suffragio, vagyis a Szent Szív temploma. A gótikus stílusban épült egyházi épület magasba törő tornyaival eltéveszthetetlen, ám nemcsak építészeti értéke miatt különleges.

A templom ugyanis egy olyan szobát rejt oldalsó oltára mögött, ahol kézzel fogható bizonyítékokat őriznek a Purgatórium létezéséről. Mindezt már a bejárata is jelzi, hiszen a márványból készült, könyörgő, szenvedő lelkeket ábrázoló szobrok az ég felé rimánkodnak megváltásért.

Purgatórium-relikviák

A katolikus hit nemcsak a Menny és a Pokol létezését ismeri el, hanem a Purgatóriumét is, ami azon elhunyt lelkek ideiglenes tartózkodási helyét jelenti, akik valamilyen bocsánatos bűnt követtek el életük során, de még van esélyük arra, hogy beléphessenek a mennyei boldogságba. Ám ahhoz, hogy ez megtörténjen, a Purgatórium tisztítótüzében kell bűneikért vezekelniük.

Azok esetében, akikért Földön maradt hozzátartozóik imádkoznak, a tanítások szerint a bűnbocsánat gyorsabban megtörténhet, ezzel a céllal alapította a kápolnát 1854-ben Jules Chevalier francia pap is. 1897-ben azonban a templomban tűz ütött ki, jóformán teljesen kiégett az épület, de máig nem tudni, mi okozta a lángokat.

Csak egy biztos: amikor a tűz alábbhagyott, egy tisztán kivehető, szenvedő arc jelent meg az elszenesedett falon, melyet a pap a Purgatórium bizonyítékának tekintett, majd a pápa támogatásával körútra indult, melynek során olyan relikviákat szerzett be, melyek szintén a tisztítótűz valamilyen lenyomatát képviselték. Így alakult meg a ma is látogatható Purgatórium Múzeum, mely gyakori vita tárgyát képezi a Vatikánban. Vannak, akik úgy vélik, a Purgatóriumnak nem lehet köze egy fizikai helyszínhez, ezért már több ízben is megkísérelték lezáratni a gyűjteményt, eddig sikertelenül.

Ijesztő bizonyítékok

A bizonyítékokban közös pont, hogy mind megégtek, illetve, hogy nyughatatlan, szenvedő lelkek jelenlétére utalnak. Vannak itt olyan ágyneműk, melyeken tenyérlenyomatok elszenesedett másai láthatók, de például egy olyan asztal is a kiállítás része, melybe furcsa minták és vonalak égtek bele. Azonban a leghátborzongatóbb az a könyv, melybe egy emberi kéz megfeketedett lenyomata égett bele több oldal mélységben. A kötet egy szerzetesé volt, aki állítólag rejtélyes bűnei miatt esett áldozatául a tisztítótűznek.

Fotók: mylifeparttwo.wordpress.com; flickr.com, andr3; en.wikipedia.org.

Ezt is szeretjük