4 imádni való, zsizsegő piac Budapest környékén: hangulatosak, és tele vannak finomságokkal

Budapest környékén számos olyan piac van, ami tele van élettel. Már a hangulatért érdemes meglátogatni őket.

czakó piac

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Egy igazán jó piac nem a villámgyors vásárlások helyszíne, amin csak végigszalad az ember, bedobálva a kosarába minden nélkülözhetetlent. Egy valamirevaló piacon nem siet az ember, komplett programként akár egy fél délelőttöt sem rest rászánni.

Az igazán jó piac egyik fő ismérve, hogy már a magával ragadó hangulatáért is meglátogatják az emberek hétről hétre, hogy aztán az élet nagy dolgairól beszélgessenek eladók és vevők, majd egy jó kolbásszal vagy lángossal koronázzák meg a napot. A vásárlás pedig kötelező rossz helyett egy kellemes programmá nemesül. Szerencsére a főváros környékén több hangulatos, zsizsegő piac működik a mai napig, ahol az áruk is kifogástalanok.

Nagymarosi Termelői Piac

A Nagymarosi Termelői Piac a Dunakanyar mentén várja az érkezőket, a hajóállomás szomszédságában, egy karnyújtásnyira a Börzsönytől, így akár egy kirándulással egybekötött program is lehet itt a piacozás. Szombatonként tartanak nyitva, akár 7 órától látogatható egészen 13 óráig. Kézműves termékek, friss zöldségek, gyümölcsök, tejtermékek, lekvárok és egyéb finomságok is kaphatók itt.

Elérhető vonattal a Nagymaros-Visegrád állomásról vagy akár komppal is Visegrád irányából. Időnként ingyenes koncertet is tartanak a helyszínen, ami tovább fokozza az egyébként is élettel teli hangulatot.

Ráckeve és a Csónakos piac

Ráckeve különleges turisztikai vonzereje a Csónakos Piac, melyet már festői helyszíne is kiemel az összes termelői piac közül. A Ráckevei-Duna-part sétányán húzódik végig, szinte közvetlenül a vízpart mellett. A piac szerdán és szombaton tart nyitva 7 órától 13 óráig.

Az elnevezése is érdekes eredetre tekint vissza: egy időben a túlparton épített nyaralók lakói csónakkal látogatták, illetve az árusok is gyakran így közlekedtek. A helyiek szerint a kolbász és a frissen sült húsételek is kihagyhatatlanok.

Pilisvörösvári Platz Termelői Piac

Hétvégente a pilisvörösvári Nagy-tó és Kacsa-tó közelében is működik egy hangulatos vásár Platz Termelői Piac néven.

A minőségi termékek garantáltak, kézművesáruk és bioélelmiszerek is kaphatók, nyáron a gyümölcskínálat is rendkívül gazdag. Mindezt egy megnyerő piknikhangulat kíséri, ami meghozza a kedvet a környéken tett túrához vagy egy kis lazuláshoz a bányatavak mellett.

A cikk az ajánló után folytatódik

Intimitás hosszú távon - Hogyan tartsuk életben a szenvedélyt párkapcsolatunkban?

A Femina Klub októberi vendége Dr. Hevesi Kriszta szexuálpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy mennyire vagyunk őszinték önmagunkhoz és partnerünkhöz. Milyen tabuk vannak a párkapcsolatokban? Mit lehet tenni, ha felmerül a bensőséges szexuális együttlétek hiánya és hogyan tehetünk a párkapcsolatok ellaposodása ellen? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. október 17. 18 óra

Helyszín: GOBUDA MALL - Vidám Színpad

Promóció

Czakó Termelői Piacz: a Tabán gyöngyszeme

A Czakó utca 15-ben, a Tabán legöregebb házának kertjében működik hétvégente a Czakó Termelői Piacz, amely egyben az I. kerület hangulatos turisztikai eseménye is. Szombaton 8 és 14 óra között tartanak nyitva, vasárnap pedig 9 és 15 óra között.

Isteni finom termelői termékek szerezhetők itt be, bioáruk, amit akár egy Gellért-hegyen tett kirándulással is megkoronázhat az ember. Életvidám, aprócska hely, ami már méreteiből adódóan sem feltétlenül biztosít teljes délelőttre szóló programot, de érdemes meglátogatni.

A főváros legjobb kovászos kenyerei

Nem könnyű igazán jó ízű és minőségű, valódi kovásszal készült kenyeret találni, szerencsére mára nem is lehetetlen: egyre nyitják kapuikat az olyan pékségek, akik erre tették fel életüket.

(Borító- és ajánlókép: Facebook/Czakó Termelői Piac.)

Ezt is szeretjük