Ingyenes európai körutazást lehet nyerni: május 13-ig jelentkezhetsz
Az Európai Turisztikai Bizottság nagyszabású pályázatot hirdetett.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Filmpályázatot hirdet az Európai Turisztikai Bizottság - European Travel Commission, ETC -, a nyertes koncepció megálmodójának pedig lehetőséget biztosítanak arra, hogy egy európai körutazás során valóra váltsa európai utazásra inspiráló filmötletét - ismerteti online hírlevelében a Magyar Turizmus Zrt.

Az MTI információi szerint az Európai Turisztikai Bizottság tevékenységének célja Európa turisztikai desztinációként való népszerűsítése a tengerentúli küldőpiacokon. Az ETC és az Európai Bizottság Destination Europe 2020 elnevezésű közös kezdeményezése is azt a célt szolgálja, hogy felhívja a figyelmet az európai utazási célpontokra.

Rövidfilmek Európáról

A program egyik akciójának keretében a film utazásra ösztönző hatását kívánják kiaknázni. Az ETC nemzetközi rövidfilmpályázatot hirdetett tehetséges fiatal filmkészítők számára. A verseny célja egy olyan három perces kisfilm elkészítése, mely megragadja a EUROPE - A Never-Ending Journey, vagyis Európa - Egy végtelen utazás alapgondolatot.

Biztosítják az utazás lehetőségét

A 20 ezer euró költségvetésű pályázat segítségével a nyertes koncepció megálmodójának lehetőséget biztosítanak arra, hogy egy európai körutazás során váltsa valóra filmötletét.

A filmprojektben részt vevő csoport minden tagjának első osztályú InterRail Global Pass vasúti bérletet biztosítanak az Európa országain belüli és az országok közötti utazásra. A The Screen South kulturális fejlesztési ügynökség a film elkészítéséhez produceri segítséget biztosít.

Az előválogatás eredményeként tíz jelentkező kap lehetőséget arra, hogy elképzelését online formában prezentálja. A közülük kiválasztott öt pályázót - a legtöbb közönségszavazatot elnyert forgatókönyvek készítőit - hallgatja meg Brüsszelben személyesen egy szakértői bizottság, melyben Oscar-díjas filmrendező is helyet foglal.

A forgatás várhatóan júliusban és augusztusban zajlik, a promóciós videónak pedig szeptember 23-ig kell elkészülnie. A jelentkezési határidő 2013. május 13. További információkért kattints ide!

Ha sokat kirándulsz, és egy másik pályázat is érdekel, ami kapcsolatos vele, kattints ide!

Ezt is szeretjük