8 gyönyörű palóc falu itthon, ahol ma is élnek a hagyományok: megérik az utazást

A palóc hagyományokat őrző falvak igazi kincsei az országnak.

Palóc falvak
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A Cserhát és a Mátra lankái között csodás falvak bújnak meg, tele kulturális, iparművészeti és természeti kincsekkel. Palócföld értékei, hangulata, vendégszeretete garantáltan magával ragadja a területre érkezőket.

A palóc falvak lakói ugyanis nem egyszerűen őrzik a régmúlt hagyományokat, de minduntalan meg is élik azokat: ünnepnapokon például itt-ott rendszeresen előkerül a népviselet. A hevesi szőttes és a recski hímzés a jelenkorba épül, ahogy a fafaragás, a népdaléneklés és a haluskafőzés is a mindennapok része. 

Csodás palóc falvak

Madách Imre és Mikszáth Kálmán egykori otthona, a Palócföld valódi élményekkel gazdagítja a környéken kirándulókat. A gyönyörű falvak megérik az utazást, hiszen az idilli településképeket kiegészíti egy szerethető, alig-alig leírható varázs. Ha pedig a szervezéssel nem bajlódnátok, kész, tartalmas programcsomagokat találtok a Palóc Út Egyesület oldalán is.

(Borító- és ajánlókép: rimóci búcsú, Palóc Út Egyesület. A fotók a Palóc Út Egyesülettől származnak.)

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük