3 szuper nyaralóhely Törökországban

80 ezer forint alatt!

Törökország nem elérhetetlen álom. Ha kedvezményesen nyaralnál, eláruljuk, hova érdemes menned!

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Törökországot hazánkban a Kelet kapujának is szokás nevezni, hiszen Európát összeköti Ázsiával, ráadásul történelme ezer szállal kötődik hozzánk. A káprázatos természeti látnivalók mellett számos görög, római, szeldzsuk, ottomán emlék, mecset és épen maradt ókori színház várja, hogy felfedezd.

Talán a török emberek barátságos természetének köszönhető, mellyel a rokon nemzetnek tartott magyarokat fogadják, de egyre több honfitársunk utazik a térségbe.

A török tengerpartok szállodáiban épp olyan ismerős a magyar szó, mint egy isztambuli bazárban. Ha eldöntötted, hogy meglátogatod ezt az ezerszínű, nagy múltú országot, eláruljuk, hol nyaralhatsz igazán pénztárcabarát formában!

Kleopátra ékköve: Alanya

A török tengerpart keleti részén találod meg ezt a népszerű tengerparti üdülőhelyet. Alanya Kleopátra szívét is rabul ejtette, így szerelme jeléül Antonius nekiajándékozta ez a csodás helyet.

Ai történelmi központ, mely egykor a kalózok székhelye volt, mára üdülőparadicsommá vált, ahol akár pihenni, akár szórakozni vágysz, maximális kényeztetésre számíthatsz. Az aranyos csillogású homokfövenyt a monda szerint egyenesen a Nílus árterületéről szállították ide. Különösen kedvelt Kleopátra tengerpartja, mely az Európai Unió Kék Zászlajával is büszkélkedhet.

A megelevenedett történelem mementójaként - hat kilométer hosszan elnyúló impozáns várfalával - hatalmas középkori erődítmény uralja a városképet. A széles bástyákról fantasztikus kilátás nyílik Kleopátra csodás tengerpartjára.

Alanya kikötőjének pörgős éjszakai élete, a keleti bazársor egyedi hangulata, a part menti cseppkőbarlangokban tett meseszép csónakázás, valamint a királykék, kristálytiszta tenger garantálja a felejthetetlen nyaralást.

A kalandok földje: Marmaris

A török tengerpart első osztályú nyaralóközpontjává vált Marmaris-t hatalmas kikötői és buja erdőkkel borított hegyoldalai, vadregényes, sziklás öblei és aranyszínű homokos tengerpartja teszi egyedülállóvá. A festői jachtkikötőt mindenképpen érdemes megnézni, hiszen az éjjel kivilágított hajócsodák garantáltan elámítanak.

A kikötőváros történelmi fejlődését a közeli Rhodosz határozta meg, számos épület, utcácska, sikátor őrzi a görög múltat. Az Égei-tenger zöldes-kékje, lágy, sós hullámai páratlan szépséggel, élményekkel ajándékozzák meg az utazót. Marmaris-ban a nap 24 órájában pezseg az élet. A hamisítatlan keleti bazárokban bőráru, káprázatos ékszerek és ruhaköltemények, kézzel szőtt szőnyegek garmadája csábítja a vásárlót. Itt kötelező alkudni, ez az üzletkötés feltétele és aktív része, ami kellő pikantériát ad a vásárlásnak.

Itt-jártadban feltétlenül fizess be egy görögországi, rhodoszi hajókirándulásra, mely páratlan szépségekkel kecsegtet.

A Földközi-tenger gyöngyszeme: Antalya

A Földközi-tenger egyik öblének partjain fekvő Antalya nem véletlenül számít a török turizmus fellegvárának. A hangulatos, fehér homokkal és kristálytiszta, égszínkék tengerrel övezett hangulatos város ideális terep a strandolásra, de akkor is otthon érzed majd magad, ha vérbeli mediterrán hangulatra vágysz.

Intimitás hosszú távon - Hogyan tartsuk életben a szenvedélyt párkapcsolatunkban?

A Femina Klub októberi vendége Dr. Hevesi Kriszta szexuálpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy mennyire vagyunk őszinték önmagunkhoz és partnerünkhöz. Milyen tabuk vannak a párkapcsolatokban? Mit lehet tenni, ha felmerül a bensőséges szexuális együttlétek hiánya és hogyan tehetünk a párkapcsolatok ellaposodása ellen? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. október 17. 18 óra

Helyszín: GOBUDA MALL - Vidám Színpad

Promóció

Mindezt a szórakozóhelyek, az egész nap pezsgő, élettel teli utcák mellett Antalya óvárosa is garantálja, a régi török és görög házakkal, a bizánci, a római és a szeldzsuk építészet remekeivel, valamint a Kuyucu Murat Pasa- és a Tekeli Mechmet Pasa-mecsetekkel, melyek Törökország legszebb látnivalói közé tartoznak.

 


Akkor is érdemes idelátogatnod, ha a strandolás és a kulturális sokszínűség mellett a természet közelségét is szeretnéd nyaralásod szerves részévé tenni, a közeli Taurus-hegység ugyanis számos kirándulási lehetőséget biztosít, nem beszélve az olyan, nem messze található látnivalókról, mint az Ariassos, Termessos ősi városa, Hadrianus diadalíve, a sziklasírok vagy épp a török fürdők.

OLVASD EL EZT IS!

balls pyramid
  • ausztrália
  • sziget

Az utolsó paradicsom

Ezt is szeretjük