3 meseszép tengerparti úti cél Görögországban

Nyaralj 60 ezer forintért!

Ha a mítoszok földjén szeretnél nyaralni, válaszd a következő gyönyörű helyeket!

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Görögország egyike azon szépséges helyeknek, melyeket feltétlenül meg kell ismerned. Kellemes mediterrán klímája, egyedülálló növényzete, a ragyogó tisztaságú tenger lágy hullámai mellett nem elhanyagolható, hogy viszonylag olcsón kihozhatsz egy nyaralást a megelevenedett mitológiai tájakon.

Egy smaragd sziget: Moraitika, Korfu

Korfu a Jón-szigetek legszebb tagja, mely csodás klímájával és természeti szépségeivel egy életre rabul ejti a szívedet.

Nem véletlenül volt az osztrák császárné, Sissy kedvenc helye. Korfui nyaralásod alatt érdemes Moraitikát szálláshelyedül választanod. A csodásan kiépült, valamikori kis halászfalu 21 kilométerre a fővárostól, délen helyezkedik el. Teljesen egybeépült az üdülésre szintén kiváló adottságokkal rendelkező Messongival, csupán a tengerbe ömlő Messongi-folyó választja el a két települést. A tenger mellett a folyó is kellemes hajóutakkal kecsegtet. Ha ezt a helyet választod nyaralásod színhelyéül, garantált, hogy nem fogsz csalódni.

Az integető, óriásira nőtt pálmafák és a pompázatos virágok övezte nyugodt halászfalú nyáron pezsgő élettel telik meg. Strandját apró kavicsos és aranycsillámú homokos részek tarkítják, hosszan elnyúlva. A tenger nagyon lassan mélyül, ezért a kisgyermekekkel érkezőknek kifejezetten kedvező. A város főutcáján rengeteg kis diszkó és hamisítatlan görög hangulattal bíró taverna található.

Este tíz körül általában spontán görög est veszi kezdetét, amiből szinte lehetetlen kimaradni. Tanulhatsz itt görög táncokat, a helyi szokásoknak megfelelően törhetsz tányért, egyszóval egy átpancsolt vagy élményekkel teli szigettúra után hajnalig mulathatsz, ha épp úgy tartja kedved.

Mindezt az élményt akciósan már 64 900 forintért átélheted, mely a repülőjegyet és a hét éjszakára biztosított szállást is magában foglalja. További részletekért kattints ide! »

Poszeidón szigonya: Toroni, Chalkidiki-félsziget

Ezen a vidéken éltek egykor a gigászok, az istenek ellenségei. Az ellenük vívott harcban vesztette el Poszeidón, a tengeristen háromágú szigonyát, így keletkezett Chalkidiki háromágú félszigete. A térség hazánkból is könnyen elérhető akár busszal, akár személygépkocsival, így mára a turisták kedvelt úti céljává vált. Számos gyöngyszem település vár itt rád, melyek csábító partszakaszait a sós tenger simogatja.

Ezek egyike a kedves városka, Toroni, mely a Chalkidiki-félsziget Szithónia ágának nyugati oldalán fekszik. Marmaras-tól 25, Sartitól pedig csupán 30 kilométer a távolság, így ezeket a szintén szépséges településeket helyi buszjáratokkal könnyen megközelítheted. A lassan mélyülő, homokos tengerpart, melyet mesés sziklák és csodálatos öblök díszítenek, egyaránt vonzza a strandolókat és a búvárkodni vágyókat. Toroni, mely évek óta a nyugat-európai turisták egyik közkedvelt földi paradicsoma, várhatóan hamar meghódítja szívedet.

Felejthetetlen kirándulást tehetsz az Athos-hegyen álló, titokzatos, csak férfiak által lakott kolostor-köztársaságba, vagy felfedezheted az ég és föld között lebegő Meteorák kolostoregyüttesét, ahol szinte tapintható a varázsos erőtér.

Páratlan élményt jelentenek az Olimposz hegyvonulatai vagy a Robinson-hajóút, melyen a magad fogta halat - kikötve egy kis lakatlan szigeten - hangulatos esti pikniken sütheted meg, majd fogyaszthatod el.

Az utazást akciósan már 34 900 forintért megvalósíthatod, mely a buszos utat és a hét éjszakára szóló szállást is magában foglalja. Kattints ide, és tudj meg többet!

Zeusz szülőhelye: Adelianos Kampos, Kréta

Kréta Görögország legnagyobb és legdélebbre fekvő szigete, mely az európai kultúra bölcsője - a monda szerint Zeusz is itt született. Nagyobb városai Heraklion, Rethymno és Chania, melyek a nyüzsgő kikötői élettel, a mitológiai, régészeti látnivalókkal, a csodálatos tájakkal és a változatos növényzettel elbájolják az utazót. A déli sziget magas hegyekkel, gyönyörű tengeröblökkel és hangulatos városokkal büszkélkedhet.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Az olajfa- és narancsligetek között fehér falú házikók, teraszos tavernák és csöndes kolostorok húzódnak meg. A partvidék rendkívül változatos, délen többnyire sziklás, meredek partszakaszok jellemzőek, északon pedig nyitott, lankás öblök hívogatják a tenger szerelmeseit.

A velencei hangulatot árasztó Rethymnótól mindössze hét kilométerre keletre, a Rethymnói-öbölben található Adelianos Kampos szépséges tengerparti települése. Az üdülőfaluban tavernák, kávézók szolgálják a felejthetetlen nyaralást, kikapcsolódást. A tengerpart két kilométer hosszan terül el, homokos, helyenként apró kavicsos részek váltják egymást.

A település strandjai minden korosztály számára ideális vízi szórakozást nyújtanak: lehet búvárkodni, vízisízni és nagyokat úszni a kellemes hőmérsékletű, kristálytiszta Égei-tenger sós hullámaiban. Ne hagyd ki Rethymnó városát sem, amit a gyakran közlekedő helyi buszokkal könnyen elérhetsz.

Az utat már 59 900 forintból megvalósíthatod. Az ár a repülőjegyet és a hét éjszakára szóló szállást is magában foglalja. A részletekért kattints ide! »

OLVASD EL EZT IS!

utazok
  • olaszország
  • franciaország

A 3 legolcsóbb körutazás

Ezt is szeretjük