4 gyönyörű olasz város, ahol nincs turistatömeg: ide utazz, ha inkább a helyiekre vagy kíváncsi

Kevés magyar ismeri, pedig valóságos gyöngyszemek ezek az olasz kisvárosok.

Olasz város turistatömeg nélkül
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

A magyarok legnépszerűbb külföldi úti célja nyaranta nem meglepő módon Horvátország, ám Olaszország ezüstérmes helyre pályázhat évről évre. A gyönyörű és sokszínű ország egyetlen hátránya, hogy nemcsak honfitársaink, hanem a világ más pontjairól érkezők körében is kiemelt népszerűségnek örvend, így a szezonban több városban alig lehet moccanni a turisták tömegétől.

Bár Olaszországba szinte minden utazó azonnal beleszeret, tény, hogy Firenzét, Rómát vagy Milánót szinte el sem lehetne képzelni az utcákon szinte hömpölygő sokaság nélkül, ahogy a híres látnivalók előtt hosszan kígyózó sorokat sem kell bemutatni annak, aki már járt valamelyik gyönyörű helyen.

Olasz városok turistatömeg nélkül

Ha a nyüzsgés kicsit elriaszt az utazástól, akkor van egy jó hírünk: a dolce vita hazájában is találni olyan városokat, amelyeket nem a turisták lelkes csoportjai, inkább a helyiek temperamentuma tesz zsibongóvá. A mediterrán életérzés itt is eltölt, de sokkal nagyobb nyugalomban fedezheted fel a környék szépségeit.

San Giovanni Valdarno

Toszkána gyöngyszeme San Giovanni Valdarno, ahol filmbe illő életkép fogadja az érkezőket: a városka főterén, a Palazzo d'Arnolfo előterében gyerekek rúgják a bőrt, miközben a helyiek hangosan beszélik meg ügyes-bajos dolgaikat, vagy pihennek a kávézók teraszain.

Az Arno folyó völgyében megbújó, 17 ezer fős város a reneszánsz festő, Masaccio szülőhelye. San Giovanni Valdarno több szép pontját látni kell, a Santa Maria delle Grazie-bazilikában őrzik Fra Angelico egy táblaképét, mely Angyali üdvözlet néven vált ismertté.

A cikk az ajánló után folytatódik

Lecce

A délkeleti régió, Puglia bővelkedik csodálatos városokban, mégis elkerüli a hatalmas tömeg. A Dél Firenzéjének is előszeretettel nevezett Lecce a Salentói-félsziget csodás települése, ahol a barokk városkép keveredik az ókori romok hangulatával.

A 100 ezres lakosságszámú településen kihagyhatatlan látnivalónak számít az ókorba visszarepítő Piazza Sant'Oronzo amfiteátrum és a barokk fénykorról mesélő Santa Croce-bazilika is.

Bari

Kissé méltatlanul szorul háttérbe a turisták körében Puglia székhelye, Bari. Bár sokan úgy vélik, a kikötőváros nem bővelkedik a nevezetességekben, éppen ezért kevesek bakancslistáján szerepel, a mediterrán utcák és a végtelen tenger garantáltan első látásra elvarázsol.

Érdemes kikötőjében barangolni, felkeresni a San Nicola-bazilikát és bejárni Bari Vecchiót, az autentikus óvárost, sőt, akár azt is megfigyelheted, hogyan készítik az asszonyok a nyílt utcán a pugliai tésztát.

Lucca

Toszkána régiójában Firenze és Pisa igazi turistamágnes, és jóval kevesebben jutnak el a gyönyörű Lucca városába.

A bájos, 90 ezres településen ráadásul nem csupán a középkori óváros festői utcái, a városfal vagy főtere, a Piazza dell'Anfiteatro varázsolja el az érkezőket, de a Lucca fölé magasodó Torre Guinigi tornyára megálmodott híres minipark is megéri a túrát.

Nyugalomra vágysz? Ismerj meg 3 izgalmas országot!

Nem nagyon utaznak a magyarok ezekbe az európai országokba, pedig tele vannak szépséggel.

3 európai ország, ahova kevés magyar utazik, pedig érdemes lenne: igazi gyöngyszemek

Nem nagyon utaznak a magyarok ezekbe az európai országokba, pedig tele vannak szépséggel.

Elolvasom

(Borítókép: Bari - Getty Images Hungary, cikken belüli képek: Getty Images Hungary.)

Ezt is szeretjük