Fedezd fel Bükfürdő varázslatos világát! (x)
Családi nyaralásba mindig kell, hogy férjen egy kis strandolás is.

Furdo17 Tibu 178
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Magyarország szerencsére bővelkedik fedett fürdőkben és nyitott strandokban, de Bükfürdőn a nyári időszakban egyszerre mindkettőt élvezheted! Bükfürdő az ország második legnagyobb fürdőjeként számos családi attrakcióval vár kicsiket és nagyokat egyaránt.

A 18 hektáron elterülő fürdő három zónával - Gyógy- és strandfürdő, Élményfürdő, Szaunavilág -, saját wellness-centrummal és Fizioterápiás Intézettel is rendelkezik. A családoknak a Gyógy- és strandfürdő, illetve az Élményfürdő kínál szuper kikapcsolódást.

Gyógy- és strandfürdő

A fürdő I. zónájaként ismert Gyógy- és strandfürdő nyáron tündököl teljes fényében, hiszen ilyenkor a 14 hektáros strandon minden attrakció egyszerre üzemel. A strandi csúszdaegyüttes igazi adrenalinkaland: az anakondacsúszda hosszasan kanyarog, a hirtelen esésű kamikáze a bátrabb vendégeknek ajánlott, a családi csúszdán akár többen is csúszhatnak egyszerre, míg az egyedülálló hagymacsúszdán centrifugaszerűen pörögve érkeznek a vízbe.

Az Acapulco-medence a családok nagy kedvence, hiszen itt vihar- és ugróöböl, gyermekhullámöböl teszi még izgalmasabbá a fürdőzést. Aki egy kis árnyékra vágyik, az nagy napernyők vagy a medence mögött található Függőágy Parkban is megpihenhet. 

A strandon számos gyermekmedence és pancsoló található, de az egyik nagy kedvenc Toboz Ottó vizes játszótere, mely Bükfürdő kabalaállatáról kapta nevét. A játszótéren a kicsik kedvükre locsolhatnak, spriccelhetnek, sőt, az interaktív elemeknek köszönhetően még több ismeretet szerezhetnek a víz éltető erejéről.

Az óriásbuborékos strandmedence az egyik legkedveltebb része a strandnak, ahol egy óriáslabdáról csúszhatnak, ugorhatnak a gyermekek a vízbe. A medence másik részét egy kosárlabdapalánk egészíti ki, ahol a világszerte népszerű sportot a vízben játszva is kipróbálhatják a vendégek.

Élményfürdő

Az élményfürdő fedett és nyitott résszel is várja a fürdőzőket. A kinti négyrekeszes, Négy évszak nevezetű medencében gyógy-, illetve strandmedence is található, a mellette elfekvő pihenőparkban pedig csöndes környezetben napozhatnak a vendégek. A benti élménymedencében a sodrófolyosó, a pezsgőágyak és a pezsgőmedence ígérnek felejthetetlen élményt.

Tavaly került átadásra az Élményfürdő területén a kisgyermekek számára épült Cápabarlang, melyben látványos vízi elemek teszik még élvezetesebbé a pancsolást. Itt a tenger élővilágával ismerkedhetnek meg játékos módon a legkisebbek: csikóhalak, kis rákok, spriccelő és forgó vízi figurák színesítik a barlangot.

Ezt is szeretjük