A 4 legjobb nudista strand Horvátországban

Óriás képgalériával!

Ha a tengerpart és a természet feleslegessé tesz minden textilt, látogass el a következő strandokra!

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

Van, akinek kellő indok a napsugarak cirógatása és a tenger hűs hulláma, de akad olyan is, aki úgy tartja, hangulat- és egészségjavító hatása miatt is érdemes a part menti sziklákon felejteni a fürdőruhát.

A paradicsomi helyek paradicsomi állapotokat kívánnak, így, ha szeretnél egy igazán különleges élmény részesévé válni, az előítéletekkel együtt akaszd szögre a lapulevelet is!

Kis naturista kalauz
A naturista, illetve a nudista jelentése olyan embereket takar, akik meztelenül vannak együtt, azonban olyan tevékenység végzése közben, mely esetében ez nem lenne szükségszerű. A tévhitekkel ellentétben nem a megbotránkoztatás vagy a figyelemfelkeltés a céljuk, és nem is szexuális indítékok vezérlik őket - egyszerűn csak szeretnek meztelenek lenni, ily módon is közelebb kerülve a természethez. Nudista és naturista között is van azonban különbség, hisz míg előbbi csak időnként - például a strandon - választja a ruhátlanságot, addig utóbbi mindezt életfilozófiának tartja.

A mesés tengerpartokban korántsem szűkölködő Horvátország a komplex strandfelszereléssel érkező turistákon kívül a naturistáknak és nudistáknak is kedvelt célpontja, ugyanis ez a fajta filozófia az elmúlt öt évtizedben teljesen elfogadottá vált az adriai partok mentén.

Nem véletlen hát, hogy déli szomszédunk több mint harminc hivatalos tengerparti nudista strandot, kempinget és üdülőközpontot tudhat magáénak, nem beszélve a rejtett, vad és érintetlen partszakaszokról, ahol akkor is hódolhatsz az efféle időtöltésnek, ha mások előtt ezt nem szívesen teszed. Bár szinte mindenhol találni olyan tenger menti zugot, ami e célokat szolgálja, ha a legszebbekre vagy kíváncsi, a következő négyet ne hagyd ki!

A legszebb: Sunj naturista strand

A Dubrovniktól 7 kilométerre északnyugatra található Lopud az Elafiti-szigetek, azon belül is Kolocep része, emellett előbbi egyik legfejlettebb turistaparadicsoma.

A szigetet Dubrovnik új, Gruz nevű kikötőjéből hajóval igen gyorsan elérheted, az autót viszont nyugodtan hagyd otthon, ugyanis a sziget mentes a hasonló járművektől. A naturista strand Sunj széles, patkóalakú partszakasza mentén található, amit Lopud falujából egy kilométeres hosszúságú gyalogösvényen érhetsz el. Bár a parton fele-fele arányban képviseltetik magukat a fürdőruhás és a ruhátlan napozók, a másik jelenléte senkit nem zavar, köszönhetően talán annak is, hogy a régió egyik legszebb homokos strandján süttethetik a hasukat.

Jó tudni!
Horvátországban a hivatalos naturista strandokat FKK megjelöléssel különböztetik meg a többitől, mely a freikorperkultur szóból, vagyis a szabad testkultúra kifejezés német megfelelőjéből származó mozaik-összetétel.

A legmeztelenebb: Nugal naturista strand

A meredek sziklákkal övezett varázslatos, kavicsos strand Makarska keleti részén található, épp Tucepi városa előtt. Ha autóval érkezel ide, érdemes azt már Makarska kikötőjében leparkolnod, majd gyalogosan, a part menti úton megközelíteni a strandot - bár ez körülbelül 40 percet igényel, az eléd táruló látvány, a tenger mellett megejtett séta mindenért kárpótol majd. A körülbelül 100 méter hosszú strand teljes egészében a naturistáké, azonban akkor se aggódj, ha úgy döntesz, mégis fürdőruhában maradsz - bár az is biztos, hogy kevés olyan hely található a világon, ahol ilyen kristálytiszta lenne a víz, így kár lenne ezt az élményt kihagyni.

A legjobb naturista strandok Horvátországban

Nézegess képeket!

Elolvasom

A legérintetlenebb: Proizd naturista strand

A naturista strand Vela Luka mellett, Proizd kis szigetecskéjén található, melyet természeti szépségei, valamint érintetlensége, vadsága és édeni mivolta miatt a szerelem szigetének is szoktak nevezni.

A helyet különösen érdemes felkeresned akkor, ha szeretnél kicsit távolabb kerülni a nyüzsgő turistaáradattól, ugyanis a Korcula-sziget nyugati részén található Vela Luka városa és kikötője - még - a kevésbé frekventált partszakaszok közé tartozik.

Ez azonban korántsem jelenti, hogy természeti szépségében nem veszi fel a versenyt a zsúfoltabb helyekkel - sőt! A védett, apró szigetecskékkel - Osijak, Kamenijak, Gubesa - körbezárt öböl a kristálytiszta tengerrel, a sziklákkal, a fehér kavicsokkal és a buja növényzettel sokak szerint maga a földi paradicsom.

A legnagyobb: Koversada naturista strand

A maga 120 hektáros, több ezer strandolót befogadni képes területével a Koversada kemping és strand az egyik legnagyobb és minden valószínűség szerint a legnépszerűbb naturista napozó- és fürdőhely egész Európában. 1961-es alapítása óta a világ számos tájáról érkeznek ide naturisták, sőt, 1972-ben itt tartották meg a Naturista Világtalálkozót is. A homokos, sziklás és kavicsos szakaszokat egyaránt magába foglaló strand mellett komplex üdülőlétesítmény szolgálja az ideutazók kényelmét, közöttük számos étterem, pizzéria, két áruház, emellett még posta és mentőállomás is található a területen.

A Koversada tökéletes választás a vízi sportok szerelmeseinek is, azonban számos más sport- és kikapcsolódási formára is lehetőséged lesz, ha úti célodul választod.

A kemping egy része egy apró, autómentes szigeten kapott helyet, melyet híd köt össze a központi résszel, így akkor is érdemes célba venned ezt a helyet, ha kevésbé kedveled a tömeget.

OLVASD EL EZT IS!

balls pyramid
  • ausztrália
  • sziget

Az utolsó paradicsom

Ezt is szeretjük