Nézd meg az első levegőbe épült várost!

Képeken Costa Rica büszkesége

Finca Bellavista a világ egyik legegyedülállóbb települése.

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A Közép-Amerikában található ország, Costa Rica, melyet már számtalanszor kikiáltottak a világ egyik legboldogabb és legmosolygósabb országának, néhány éve további izgalmas látnivalói mellett otthona egy olyan különleges településnek is, ahol az emberek szabadon, a természettel teljes összhangban élhetik mindennapjaikat. A fák lombjai közé épült Finca Bellavista valódi utópia.

Maga az édenkert
Élet a lombok között
Égbe nyúló építmények
Természetközeli berendezés

Birtok az őserdőben

Finca Bellavista, mely magyarul gyönyörű kilátással rendelkező birtokot jelent, mintegy háromszáz hektárnyi területen helyezkedik el egy esőerdővel borított hegyen a dzsungelben, Costa Rica csendes-óceáni partvidékén.

Alapítói és tervezői, Matthew és Erica Hogan, a világon egyedülálló környezettudatos elképzelésekkel és küldetéstudattal vágtak bele az esőerdő-város megépítésébe néhány évvel ezelőtt.

A pár egy közös utazás során fedezte fel ezt az érintetlen területet, és, mivel mindig ilyen környezetben szerettek volna élni, otthont teremtettek maguknak a trópusokon. Egyúttal létrehoztak egy öko-tudatos lakóhelyet egy folyamatosan bővülő közösségnek, mely egyaránt vonzó célállomás utazó vendégeknek és letelepedni vágyóknak.

Lombházakból épült város

Az egyedi faházakból álló építménykomplexum kivételes lehetőséget kínál az ökológiailag széles látókörű ingatlantulajdonosoknak, hogy a sajátosan kialakított környezetben szabadon és természetesen éljenek.

Az erdei település a Rio Bellavista-folyóról kapta a nevét, mely a közösség területén folyik keresztül, de a név emellett magában foglalja a különleges környezet szépségét, hangulatát, valamint a gazdag növény- és állatvilág lélegzetelállító csodáit is.

A lombházakból épült város Costa Rica egyik viszonylag érintetlen szegletében helyezkedik el, távol a külvilág zajos és káros hatásaitól, szomszédos területein pedig bennszülött családok és keményen dolgozó farmerek élnek.

Finca Bellavista csak másfél mérföldnyi távolságra van a legközelebbi községtől, ahol iskola, templom, kórház, élelmiszerbolt és buszmegálló is található. A város jól megközelíthető az autópályán keresztül, de a közeljövőben egy kicsiny repülőtér megépítését is tervezik.

A legfurcsább helyek
Ha olyan helyek között akarsz böngészni, melyek különlegesek, megdöbbentőek, egyúttal utánozhatatlanok, nézelődj Bizarr helyek linkgyűjteményünkben!

Egyensúlyban a természettel

A fenntartható lombházközösség célja, hogy megőrizzen egy hatalmas területet a helyi esőerdőkből, ugyanakkor a vadvilág sérülékeny élőhelyeinek fenntartásáért is tegyen valamit.

Összhangban a dzsungellel
Az első házak

A mindennapi tevékenységekhez az itt élők főként természetes erőforrásokat használnak, víz- és napenergiát, de működik egy tökéletesen kifejlesztett újrahasznosító központ is. A telepen eredetileg a fák tetejére és cölöpökre kezdtek építkezni, a különböző építményeket pedig kötélpályákkal, hidakkal, létrákkal és földi ösvényekkel kapcsolták össze.

Intimitás hosszú távon - Hogyan tartsuk életben a szenvedélyt párkapcsolatunkban?

A Femina Klub októberi vendége Dr. Hevesi Kriszta szexuálpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy mennyire vagyunk őszinték önmagunkhoz és partnerünkhöz. Milyen tabuk vannak a párkapcsolatokban? Mit lehet tenni, ha felmerül a bensőséges szexuális együttlétek hiánya és hogyan tehetünk a párkapcsolatok ellaposodása ellen? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. október 17. 18 óra

Helyszín: GOBUDA MALL - Vidám Színpad

Promóció

Az esőerdő-város kettő-öt hektár nagyságú parcellákból áll, egy kéthektáros tulajdon körülbelül 50-55 ezer dollárba kerül. Még csak néhány tulajdonos van jelen, de ők úgy tartják, a település mindenképpen a jövőt jelképezi, hiszen tökéletes példája annak, hogy az ember a környezetére tudatosan odafigyelve is élheti mindennapi életét: egyszerűen, boldogan, közösségben és harmóniában.

Képek: trendzinfo.blogspot.com.

Ezt is szeretjük