10 dolog, amiért keményen megbírságol a NAV
Bármikor érintett lehetsz
Nem mindegy, mit hozol, illetve viszel magaddal, ha utazol.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Azt mindenki tudja, milyen komoly problémák származhatnak a kereskedelmi célú árucsempészetből, azonban a jóhiszemű turisták is bajba kerülhetnek, ha kellő ismeretek hiányában olyan termékeket szállítanak át az ország vagy az Európai Unió határain, melyek vámkötelesek lennének, illetve, melyekre speciális szabályok vonatkoznak.

Az Európai Unió határain kívüli utazás esetében szigorúbbak az előírások, azonban akkor is fontos tudnod néhány szabályt, ha csak a tagállamok között mozogsz, annak ellenére is, hogy a magáncélra, személyes vagy családi használatra, illetve ajándékba vásárolt tárgyakhoz, árukhoz nem kapcsolódik vámeljárás. Ha el akarod kerülni a problémákat, valamint a NAV és más hatóságok bírságait, a következőkre nagyon figyelj!

Szabályok és bírságok, ha utazol:

Az Európai Unión kívüli országokra - illetve bizonyos esetekben a tagállamokra is - speciális szabályok is vonatkozhatnak, melyeknek érdemes utánajárnod az utazás előtt. A cikkben említett szabályokról bővebb információt ide kattintva, a NAV tájékoztató füzetéből kaphatsz.

Gyanús utazási hirdetések

Utazás előtt fontos, hogy alaposan utánanézz a helynek, amit kinéztél, sok hirdetés ugyanis kedvezőbb színben tünteti fel, mint amilyen valójában. Nézd meg a videót!

Ezt is szeretjük