Alig ismert utazási kedvezmény a MÁV-tól
Megkaphatod, ha időben kéred!
Szeretnél olcsóbban, mégis kényelmesen utazni külföldre?

beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha utazásra kerül sor - akár külföldre -, a közlekedési eszközre váltott menetjegy ára a költségek jelentős hányadát teszi ki, így érdemes jó előre tájékozódni, illetve megismerni az utazási kedvezményeket, hogy a kiadások csökkenjenek.

Ha vonattal utazol külföldre, például valamelyik európai nagyvárosba, a Spar Schiene menetjegyeket neked találták ki.

Olcsóbban utazhatsz, mégis kényelmesen, Bécsbe például első osztályon 29 euróért, azaz körülbelül 8700 forintért, másodosztályon pedig 13 euróért, vagyis körülbelül 3900 forintért juthatsz el.

A jegyről elöljáróban érdemes annyit tudni, hogy korlátozott számban, bizonyos vonatokra és bizonyos időpontokban vehető igénybe, ezért fontos időben, jóval az utazás előtt elkezdeni a szervezést.

Ez belföldi viszonylatban is igaz, ha például otthon nyomtatod ki, vagy elektronikusan mutatod be a menetjegyed, 3%-os kedvezményt kapsz annak árából. Kattints ide a részletekért!

A Spar Schienéről

A Spar Schiene jegyek a célállomástól és az adott vonaltól függően Spar Day, Spar Night, Smart Price és Deutschland-Spezial néven is kaphatók.

A MÁV ezeket a jegyeket sok európai nagyvárosba - egy kivétellel, Románia - első és másodosztályú jegyekkel is kínálja, éjszakai és nappali járatokra is.

A vonatokon kényelem vár, egy- és kétágyas hálókocsifülkékkel vagy négy-hat fekvőhelyes fülkékkel. Számos esetben jár reggeli is a hálófülkés elhelyezés mellé.

Fontos tudnivalók

Néhány vonalon csak az út egy részére vehető igénybe a kedvezményes jegy, viszont a végső ár még így is jóval alacsonyabb, mint a normál menetjegyé. Lényeges az is, hogy, ha valami miatt nem tudsz elutazni, ezt a jegyet visszaváltani nem tudod, ám átruházhatod másra, ha valaki elutazna helyetted.

Amiért könnyen megbírságolhatnak

Sokan nincsenek tisztában a vonaton és buszokon érvényes szabályokkal, melyek megszegéséért bírság is járhat. Nézd meg a videót!

Gyerekkedvezmény a Spar Schiene esetében nincs. Ha lemaradnál a Spar Schiene jelentette lehetőségről, akkor további kedvezményeket is igénybe vehetsz külföldre vonatkozóan: ide kattintva olvashatsz róluk. Ugyanitt azt is megtudhatod, pontosan mely városokba és mennyiért válthatsz SparSchiene menetjegyet.

Akkor is érdemes tisztában lenned a különféle kedvezményekkel, ha belföldön utazol. Tudtad például, hogy 90%-os kedvezményt nemcsak nyugdíjasok és nagycsaládosok kaphatnak? Kattints ide, és tudd meg, te ki tudod-e használni!

Ezt is szeretjük