Mivel készül a MÁV az adventi étkezőkocsikban? Isteni fogásokkal várják az utasokat a bécsi vonaton
A MÁV nemcsak adventi járatokat indít Bécs felé, de különleges ünnepi menüsorral is készülnek az étkezőkocsikban.

vasut-mav-utas-vonat
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az étkezőkocsik az országon belül közlekedő vonatotokon már csak időszakosan fordulnak elő, ám a nemzetközi járatokon szerencsére még megehetnek az utasok egy büfékocsis vacsorát, vagy megihatnak egy csésze kávét.

Az étkezőkocsik többségében egyszerű hideg- és meleg ételekkel, kis harapnivalókkal, szendvicsekkel, rágcsálnivalókkal, desszertekkel, illetve italokkal várják az utazókat a Pozsony–Prága–Drezda–Berlin–Hamburg, a Pozsony–Ostrava– Katowice–Varsó, illetve a Budapest–Bécs útvonalon egyaránt.

Adventi gyorsvonatok ünnepi menüvel

Az idei adventre azonban egy különleges szolgáltatással is készült a MÁV a Budapest–Bécs vonalon. Amellett ugyanis, hogy az adventi szombatokon, tehát november 30-a után még december 7-én és 14-én Advent gyorsvonat, december 21-én pedig Advent EuroCity közlekedik oda-vissza, különleges, ünnepi menüt is kínálnak az étkezőkocsikban.

Sőt, nemcsak a Budapest–Bécs viszonylatban közlekedő Adventi gyorsvonatokon, de a brassói Corona IC, valamint a Budapesten át Bécsből Kolozsvárra közlekedő Transilvania EC vonat étkezőkocsijában is várják az utasokat a szezonális kínálattal.

A Bécsig közlekedő adventi vonatokkal könnyen elérhető az ünnepi díszbe öltöztetett főváros, valamint annak híres karácsonyi vásárai, közben pedig akár már a vonaton ülve hangolódhat az ember az adventre egy étkezőkocsis ebéddel.

A MÁV ünnepi menüsora

A MÁV honlapján ismertetett információk szerint az említett vonatokon a megszokott alapválaszték mellett ünnepi kínálattal várják az utasokat, a menüsor a következő:

  • Sütőtökkrémleves pirított tökmaggal és tökmagolajjal.
  • Töltött káposzta tejföllel.
  • Kacsasült hagymás törtburgonyával és párolt lila káposztával.
  • Disznótoros hagymás törtburgonyával és párolt lila káposztával.
  • Zserbószelet tejszínhabbal.
  • Forralt fehérbor (2 dl).

A cikk az ajánló után folytatódik

Az Adventi gyorsvonatokra és a december 21-i EuroCity járatra egyébként a jegyár 28 euró oda-vissza viszonylatra, tehát nagyjából 8700 forint, és ez már a helybiztosítást is magában foglalja, a 14 év alatti gyerekeknek pedig 16 euró, megközelítőleg 5 ezer forint, ám ez csak akkor érvényes, ha oda és vissza is az említett vonattal közlekedik az ember.

Az adventi vonatok 7:53-kor indulnak a Keleti pályaudvarról a Hauptbahnhofig, visszafelé pedig onnan ugyanazon a napon, 18:04-kor indul a járat. A vonatokra egyébként 1. osztályú jegy is váltható 46 euróért, illetve gyerekeknek 36 euróért.

Étkezőkocsik régen

Hajdanán óriási népszerűségnek örvendett az Utasellátó: a '60-as, '70-es években megélt fénykor képei sokakban máig nosztalgikus emlékeket idéznek. A fehér abroszok, a precízen megterített asztalok, a bőséges vacsorakínálat és a derűs társaságok mind-mind hozzájárultak a hangulathoz.

(Borító- és ajánlókép: Getty Images Hungary.)

Ezt is szeretjük