Átszállás nélkül elérhető vonattal: Graz télen-nyáron gyönyörű

Stájerország fővárosa, Graz vonattal jól megközelíthető, és télen is tele van szépséggel.

graz-városháza-advent
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ausztria gyönyörű történelmi városai nemcsak nyáron népszerű turistacélpontok, de télen is tele vannak élettel. Az Ausztria déli és középső részén található tartomány, Stájerország bővelkedik a látnivalókban, és Magyarországról is könnyen megközelíthető.

Stájerország fővárosa és egyben Ausztria második legnagyobb városa, Graz az adventi időszakban is kedvelt célpontja a városnéző túráknak. A település Budapestről naponta egy közvetlen vonattal is elérhető. A Rába InterCity vonatok 18:10-kor indulnak a Keleti pályaudvarról, és öt óra alatt, 23 órára már a városban vannak, visszafelé pedig a reggel 6:08-kor induló vonat már dél előtt Budapesten van.

Advent Grazban

Az adventi időszakban feldíszített grazi utcák, a város híres Óratornya, a világörökségi óváros és a Mura folyó partja is megér egy nagy sétát.

Idei újdonságként ráadásul november 30-án 6 órakor Budapestről Győrön és Sopronon át egy Graz Advent elnevezésű, étkezőkocsis expresszvonatot is indít a MÁV, amely még Semmering havas vidékét is érinti. A vonat 12:05-kor érkezik a grazi főpályaudvarra, majd 17:20-kor indul vissza Budapest felé, és 23:42-kor ér be a Keletibe. A jegyek korlátozottan még kaphatók, a retúrjegy ára 35 euró, 14 év alatt 22 euró, és ez már a helybiztosítást is tartalmazza. A további részletekről a MÁV oldalán tájékozódhatsz.

(Borító- és ajánlókép: Getty Images Hungary.)

Ezt is szeretjük