Zsömi, a világ legcukibb kalauza a Mátrában dolgozik: mesés tájakon visz végig az erdei vasút
Nemcsak a fantasztikus látvány, hanem világ legédesebb utaskísérője miatt is érdemes felkeresni a mátrai vasutat.

zsömi-borító
beauty and style
Top olvasott cikkek

Számos gyönyörű táj található hazánkban, amit télen-nyáron érdemes felfedezni, mert minden évszakban más arcukat mutatják. Ilyen a Mátra is, ahol az erdei vasúttal bejárhatod a környéket, és igazi rejtett gyöngyszemekkel találkozhatsz a vidéken.

A Mátravasút két szárnyvonalon is közlekedik, a rövidebb szakasz Gyöngyös és Mátrafüred, míg a hosszabb Gyöngyös és a Szalajkaház között szállítja az utasokat. Bár az út során a vonatból is sok meseszép tájat látni, egy-egy településen megéri leszállni is, hiszen így még alaposabban felfedezhetők a Mátra kincsei.

Zsömivel vált teljessé az erdei vasút

Mi lehetne jobb egy csodás tájakon, a természet lágy ölén zakatoló vonatnál? Ha egy olyan aranyos kalauz is kíséri az utasokat, mint Zsömi! A golden retriver idén nyáron állt munkába, hiszen nemcsak gazdája, Szabó Levente, hanem ő maga is rajongott a vonatokért. Mivel a mátrafüredi végállomásánál laktak, így gyakran megfordultak az erdei vasútnál. A kutya és gazdája összebarátkozott az ott dolgozókkal, így jött Németh Kristóf és Mátyus Levente ötlete, hogy Zsömi akár szolgálatba is állhatna, ha már ennyire jól érzi magát a vonatok közelében.

A kezdeményezésnek hatalmas sikere lett, az utasok egyszerűen imádják a négylábú utaskísérőt, aki olykor teljesen beolvad kollégái közé, és egyenruhát is húz. Képes összeállításunkban nemcsak a szőrmók kalandos életét, hanem a mátrai erdei vasút varázslatos szépségű látnivalóit is megmutatjuk.

(Képek forrása: matravasut / Facebook, morchella/imre_hegyaljai11/csartak / Indafotó, Jgzrt / Wikipédia)

Ezt is szeretjük