Hihetetlen kedvezménnyel jár
Már nyolcmillióan vették meg az utazási bérletet
A lehető legolcsóbban akarsz közlekedni a nyaralás során?

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Egyre népszerűbb a kedvezményes utazást lehetővé tevő InterRail vasúti bérlet Európában, melyet 30 elfogadó ország vasútvállalatai 252 ezer kilométer vasútvonalán lehet felhasználni - közölte a MÁV-START abból az alkalomból, hogy 40 évvel ezelőtt hozták létre az európai vasúttársaságok a nemzetközi bérletkonstrukciót.

Az MTI információi szerint 40 év alatt több mint nyolcmillióan éltek az InterRail bérlet nyújtotta lehetőséggel, és az InterRail bérletek magyar értékesítése is az európai eladásokkal arányosan növekszik.

Tavaly 248 ezer InterRail jegyet adtak el Európában, a növekedés átlagosan 5,5%-os volt az előző évben eladott bérletekhez képest. A MÁV-START nemzetközi pénztáraiban tavaly mintegy 1200 InterRail bérletet adtak el, és sokan választják a Magyarországra történő utazáshoz is ezt a bérletfajtát.

Kedvezményes utazás Európa-szerte

A magyar vasúttársaság 1972-ben az InterRail bérletet elindító tagok között volt az akkori 20 országgal együtt. A MÁV-START szerint az InterRail vasúti bérlet a fiatalok körében a legnépszerűbb, köszönhetően a 26 éven aluliak kedvezményének, de a családosoknak is érdemes ezt a konstrukciót választani, hiszen 11 éves korig féláron, négyéves kor alatt pedig ingyen utazhatnak a felnőttekkel a gyerekek. A 60 év felettiek is egyre többször tervezik InterRaillel a kirándulást, amióta ők is olcsóbban juthatnak a bérlethez.

További előny, hogy egyéb kedvezmények is kapcsolódnak a bérlethez néhány elfogadó országban.

Az InterRail rendszert Ausztria, Belgium, Bosznia-Hercegovina, Bulgária, a Cseh Köztársaság, Dánia, Finnország, Franciaország, Görögország, Hollandia, Horvátország, Írország, Lengyelország, Luxemburg, Macedónia, Magyarország, Montenegró, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Portugália, Románia, Spanyolország, Svájc, Svédország, Szerbia, Szlovákia, Szlovénia és Törökország fogadja el.

További kedvezmények is járnak vele

Aki megveszi az adott bérletet, annak típusától függően korlátlanul utazhat a részes országok államvasúti hálózatán, valamint egyes magánvasutak vonalain a választott kocsiosztályon, emellett további kedvezményekből is részesedhet, például ingyen vagy kedvezményesen utazhat egyes autóbuszvonalakon és hajójáratokon, kedvezményesen válthat belépőt bizonyos múzeumokban, és szállást is olcsóbban foglalhat egyes szállodákban. A bérletekről itt tudhatsz meg többet.

Autóval, busszal, vonattal vagy repülővel mész nyaralni?

Ezt is szeretjük