Hol és milyen vadorchideák virágoznak most Magyarországon? Mutatjuk, milyen gyönyörűek!
A kosborok változatossága egészen lenyűgöző.

kosborok cover
beauty and style
Top olvasott cikkek

A Magyarországon vadon élő orchideák a kosborfélék családjába tartoznak. Kicsit ugyan máshogy néznek ki, mint a boltokban megszokott, nemesített orchideák, mégis a legszebb virágos növények közé tartoznak.

A kosboroknak szinte minden fajtája nagyon különleges, színes és látványos, ráadásul az sem ritka, hogy a családok és nemzetségek keveredése teljesen rendkívüli hibrideket hoz létre. A magyar orchideáknak számos rajongójuk van, akik  állandóan kedvenc virágaik után kutatva járják a természetet. Nézd meg, mivel ejtik őket rabul ezek a fantasztikus növények!

Magyarország orchideái

Hazánkban az összes orchidea védett, sőt, 16 fajt fokozottan védettként tartanak számon. A ritkaságnak számító növények mocsaras lápréteken, gyepeken, nedves erdőkben általában májusban és júniusban is virágoznak, ám mivel nagyon érzékenyen reagálnak a környezet változásaira, sajnos egyre több területről visszaszorulnak. A következő gyönyörű virágok azonban még megtalálhatóak itt-ott az országban. Ha szeretnéd megnézni őket élőben, eláruljuk hol érdemes keresned, ám a növényekhez ne érj hozzá, csak fotózd őket vagy gyönyörködj bennük!

Ezt is szeretjük