10 hely, amit bátran ajánlunk, ha a hidegben is kimozdulnál

Képek az óriás galériában!

Ezek a helyek télen is elvarázsolnak szépségükkel és nyugalmukkal.

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az őszi-téli szezonban mindenki hajlamosabb kicsit begubózni, és egyesek hétvégén is nehezebben válnak meg a fűtött szobák kényelmétől.

Ám nemcsak napsütésben sütkérező, hanem komor, hideg napokon is érdemes engedni a természet csalogatásának, mert számos csodaszép hely van hazánkban, amely ilyenkor más arcát mutatja, mint a hangos és zsúfolt turistaszezonban, illetve azok számára úgyszintén akad bőven látnivaló, akik kevésbé lelkes hívei az aktív pihenésnek, esetleg fázósabbak.

Tippek téli kirándulásokhoz

Bár már jól fel kell öltözni, a hosszabb erdei barangolásokhoz most még azok számára is ideális az idő, akik nem gyakorlott túrázók. Sokan úgy vélik, hogy ilyenkor már sivár, kietlen a hegyi táj, de a csupasz fáknak és a hegyek csendjének éppúgy megvan a sajátos hangulata.

Ha arra vágysz, hogy kiszellőztesd a fejed, és magad mögött hagyd a stresszes, zajos, városi munkanapokat, ideális úti cél lehet számodra egy vadregényes, patakot, tavat vagy vízesést érintő, könnyű túraútvonal, mely nem igényel különösebb rákészülést vagy edzettséget, és akkor sem veszélyes, ha leesik a hó.

Pár dologról azonban ilyenkor sem szabad megfeledkezned, még akkor sem, ha egy lakott település közelében bandukolsz az erdőben. Térkép mindig legyen nálad, és inkább kiépített túraútvonalat válassz, amelyet jelölnek.

Az út hosszát illetően érdemes figyelembe venni, hogy már korábban sötétedik, a fák között pedig hamarabb leszáll az este. Ha változékony időt fogsz ki, olyan helyet szemelj ki magadnak, ahol nemcsak kirándulni, sétálni lehet, hanem látnivalóval éppúgy szolgál, amennyiben ellened fordul a szél, a hó vagy az eső.

A fővároshoz közel és messzebb egyaránt rábukkanhatsz olyan gyöngyszem településekre, ahol friss levegő, békés hangulat és meseszép táj fogad, mely megláttatja veled az egyszerű szépségeket.

Intimitás hosszú távon - Hogyan tartsuk életben a szenvedélyt párkapcsolatunkban?

A Femina Klub októberi vendége Dr. Hevesi Kriszta szexuálpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy mennyire vagyunk őszinték önmagunkhoz és partnerünkhöz. Milyen tabuk vannak a párkapcsolatokban? Mit lehet tenni, ha felmerül a bensőséges szexuális együttlétek hiánya és hogyan tehetünk a párkapcsolatok ellaposodása ellen? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. október 17. 18 óra

Helyszín: GOBUDA MALL - Vidám Színpad

Promóció

Hidegben is látogatható kirándulóhelyek

Íme, a legjobb úti célok ősz végi és téli hétvégékre, ha olyan kikapcsolódásra vágysz, mely harmóniával tölt el, vagy kicsit megmozgat!

Ezt is szeretjük