3 magyar utazóblogger, akinek érdemes megvenned a könyvét

Feladták stabil állásukat, és útnak indultak

Nézd meg a különös történeteket!

Magyar utazóbloggerek könyvei
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az utazási irodalom nagy múltra tekint vissza, az új földek bejárása és az ezáltal szerzett tapasztalatok papíralapú megosztása régóta foglalkoztatja az írói vénával rendelkezőket. Ez a tudás pedig az olvasó számára is érdekes, hiszen az utazás során az ember nem csupán az idegen földet ismeri meg, de saját magát is.

Az egyre könnyebben bejárható világnak mindig többen és többen vágnak neki, az úti leírások pedig akár az utazási blogokban közzétett bejegyzésekből is elérhetőek. A következő bloggerek írásait nem csupán az érdekes és naprakész információk miatt ajánlott olvasni, de a stílusuk is lenyűgöző, így egy percre sem fogod elunni magad olvasás közben.

Világutazók kézikönyve

A legnépszerűbb utazási bloggerek egyike Kisgyörgy Éva, vagy ismertebb nevén Travellina, aki idén könyvet is adott ki élményeiről. Az ő története több szempontból is rendkívüli. Bár gyermekkora óta imád utazni, néhány évvel ezelőtt vette nyakába a világot, akkor viszont nem habozott. Döntésekor pedig stabil munkával rendelkezett: vezető beosztásban dolgozott egy informatikai multicégnél.

Azóta viszont 111 országban megfordult már, a közelmúltban megjelent könyvében pedig hasznos tanácsokkal látja el nem csekély létszámú olvasótáborát. A kötetben mindent leírt, ami számára nehézséget okozott az utazások tervezése vagy annak megvalósítása során. Igazi praktikus olvasmány, ha valaki akár csak egy nyaraláson is gondolkozik, hiszen rengeteg területet érint, ami segíthet sokkal könnyebbé, olcsóbbá és élvezetesebbé tenni az utat. 

A sárga ruhás lány könyve

Harmincz Rita is óriási bátorsággal hozott döntést két évvel ezelőtt: felmondott a munkahelyén, eladta minden értékét, majd elindult a nagyvilágba. Utazásait nagyrészt Ázsiában tette meg: bejárta a kontinens délkeleti országait és Indonéziát, ami olyannyira megfogta, hogy máig ebben a szigetvilágban tartózkodik.

Tapasztalatait eddig A sárga ruhás lány című blogban osztotta meg az emberekkel, idén viszont ő is könyvet adott ki ázsiai élményeiről, gondolatairól, benyomásairól és az emberekről Hogyan lettem világutazó (és hogyan lehetsz te is) címmel. Érdemes beleolvasni annak, aki latolgatja egy délkelet-ázsiai utazás gondolatát.

10 szoba a világban, ahová most azonnal beköltöznénk: elképzelni sem lehet jobbat

Nézegess képeket!

Elolvasom

 

Egy rendhagyó útikalauz - stopposoknak is

Jeli Gábor, vagy közismert nevén Jeti dísznövénykertészből lett világutazó, aki saját bevallása szerint számos más területen kereste már a helyét: dolgozott például motoros futárként, ipari alpinistaként, plakátragasztóként, végül túravezetőként találta meg számításait. Öt hónap leforgása alatt bejárta Dél-Amerikát, legfőképpen stoppal. 

Stopposoké a világ - Kalandok Dél-Amerikában című könyvének célja nem kimondottan ezen utazási forma bemutatása volt, írása inkább egyfajta útibeszámoló-jelleget kapott. Blogján ezt meg is indokolta: közel féléves dél-amerikai tartózkodása alatt egyetlen magyar hátizsákos turistával sem találkozott, ezért különösen fontosnak tartja, hogy bemutassa mind az életformát, mind pedig a kontinens csodálatos térségeit.

Ugyan a Nyugat-Európában és az Amerikában élő emberek között sokan választják ezt a különös, tárgyi vagyon helyett élményekkel gazdagító, mozgalmas életvitelt, nálunk kevesebben hoznak ilyen vakmerő döntést.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük