Mesebeli szlovák helyek, ahova elvisz a MÁV: gyönyörű falvak, hósipkás hegyek
A gyönyörű Magas-Tátrába érdemes ellátogatni, akár vonattal is mehettek.

csorbato-telepules
beauty and style
Top olvasott cikkek

Tiszta időben még néhány magyar helytetőről is ellátni a Szlovákia és Lengyelország határán húzódó Magas-Tátráig, amely a Kárpátok legmagasabb hegysége, és egyben Európa legkisebb magashegyi tájegysége. Decembertől a téli sportok kedvelői rohamozzák meg a hegyeket, ám a síparadicsomokon túl is bőven van élet.

Különösen magával ragadó a téli panoráma, ahogy a gyönyörű szlovák települések hátterében a Tátrai Nemzeti Parkok védelme alatt álló, hósipkával fedett hegyek húzódnak végig. A terület nemcsak autóval, de vonattal is megközelíthető.

A Magas-Tátra szépségei

A Magas-Tátra települései Budapestről vonattal kevesebb mint hat óra alatt egyetlen, kassai átszállással elérhetők. Kassától az út már csupán nem egészen másfél óra a Magas-Tátra kapujáig, Poprádig, ahonnan tátrai villamosok indulnak, vagy Csorbáig, ahonnan pedig fogaskerekű vasút vehető igénybe a hegyek felé.

A korlátozott számban kapható Tátrai kirándulójegy ára 36,50 euró, a helyjegy pedig 3 euró irányonként, tehát nem egészen 14 ezer forintból megfordul az ember, ami ráadásul nemcsak oda-vissza viszonylatra szól Poprádig vagy Csorbáig, de a hegyi vasutak, villamosok, fogaskerekűk korlátlan igénybevételére is feljogosít.

(Borító- és ajánlókép: Getty Images Hungary.)

Ezt is szeretjük