Mesebeli szlovák helyek, ahova elvisz a MÁV: gyönyörű falvak, hósipkás hegyek

A gyönyörű Magas-Tátrába érdemes ellátogatni, akár vonattal is mehettek.

Túrák a Magas-Tátrában
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Tiszta időben még néhány magyar hegytetőről is ellátni a Szlovákia és Lengyelország határán húzódó Magas-Tátráig, amely a Kárpátok legmagasabb hegysége, és egyben Európa legkisebb magashegyi tájegysége. Decembertől a téli sportok kedvelői rohamozzák meg a hegyeket, ám a síparadicsomokon túl is bőven van élet.

Különösen magával ragadó a téli panoráma, ahogy a gyönyörű szlovák települések hátterében a Tátrai Nemzeti Parkok védelme alatt álló, hósipkával fedett hegyek húzódnak végig. A terület nemcsak autóval, de vonattal is megközelíthető.

A Magas-Tátra szépségei

A Magas-Tátra települései Budapestről vonattal kevesebb mint hat óra alatt egyetlen, kassai átszállással elérhetők. Kassától az út már csupán nem egészen másfél óra a Magas-Tátra kapujáig, Poprádig, ahonnan tátrai villamosok indulnak, vagy Csorbáig, ahonnan pedig fogaskerekű vasút vehető igénybe a hegyek felé.

A korlátozott számban kapható Tátrai kirándulójegy ára 36,50 euró, a helyjegy pedig 3 euró irányonként, tehát nem egészen 14 ezer forintból megfordul az ember, ami ráadásul nemcsak oda-vissza viszonylatra szól Poprádig vagy Csorbáig, de a hegyi vasutak, villamosok, fogaskerekűk korlátlan igénybevételére is feljogosít.

(Borító- és ajánlókép: Getty Images Hungary.)

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük