9 ezer forintból elérhető a csodákkal teli város: vonattal át sem kell szállnotok

Mesés várost mutatunk a szomszédban, ahova közvetlen vonat visz.

linz

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ausztriában egymást érik a csodálatos tájak, az ország bővelkedik káprázatos hegyvonulatokban, gyönyörű alpesi tavakban és izgalmas, pezsgő városokban is. Az osztrák főváros rendszeresen elnyeri a világ legélhetőbb városának kijáró rangot, de számos további települése is hangulatos, zöld és élhető léptékű.

A 210 ezer fős Linz Felső-Ausztria tartomány székhelye és egyúttal Ausztria harmadik legnépesebb városa, mely megéri az utazást.

Az ország csodás városai vonzzák a turistákat, ami nem véletlen: Bécs sokszínű és lenyűgöző arca mellett a Mozart városaként is ismert Salzburg, de a stájer főváros, Graz is tökéletes úti cél a városnéző sétákhoz. Kicsit talán háttérbe is szorul mögöttük Linz, pedig temérdek látnivalója csatangolásra hív.

Linz látnivalói

Linz nemcsak autóval, de tömegközlekedéssel is elérhető, Railjet és Euronight vasúti járatokkal négy óra alatt ott lehettek a városban, egy út korai elővételben akár 23 euróból, azaz alig 9 ezer forintból megúszható, de érdemes emellett helyjegyet is váltani. 

A győri vonalon jelenleg zajló pályakarbantartási munkálatok ellenére nemzetközi járatok továbbra is közlekednek Budapestről, ám minden esetben érdemes tájékozódni a vonalon történő esetleges fennakadásokról. Alapesetben a 6.40-es és a 7.40-es vonattal már az ebédidőt Linzben tölthetitek.

(Képek: Getty Images Hungary.)

Nézz tovább! Ősszel ide is utazhattok

Ezekre a mesés európai úti célokra közvetlen vonatjárat indul, akár egy hétvégét is eltölthettek a városokban.

Kiút a gyermekkori traumákból - Hogyan építhetjük újra életünket?

A Femina Klub februári vendége Kovács András Péter humorista, író lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy szenvedélybeteg szülők gyerekeiként hogyan lehet talpra állni felnőttként. Milyen sérüléseket szereznek ezek a gyerekek, hogyan próbálnak meg túlélni? Mi történik egy olyan családban, ahol az egyik vagy mindkét szülő szenvedélybeteg? Van-e kiút, felnőttként milyen lépéseket tehetünk a múltbeli sebek gyógyítása érdekében?

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. február 26. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük