Sokan nem tudják, mennyit spórolhatnak a vonaton: ezeket a kedvezményeket ne hagyd ki, ha Ausztriába mész

A GYSEV járatain számos jelentős kedvezményt igénybe vehettek.

Utazási kedvezmények a GYSEV-nél
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az utazás előtt érdemes teljeskörűen tájékozódni a közlekedési eszközökön igénybe vehető kedvezményekről, hiszen rengeteget spórolhat az ember akár már a menetjegyek vásárlása során is.

Nem csupán a belföldi MÁV-jegyek megváltásánál érdemes szemfülesnek lenni és megismerni előzetesen a lehetőségeket, ha Ausztria az úti cél, a Győr-Sopron-Ebenfurti Vasút Zrt., vagyis a GYSEV által indított járatokon járó kedvezmények révén is jelentős összeg takarítható meg.

Utazási kedvezmények a GYSEV-nél

A GYSEV járataival többek közt Burgenland legszebb pontjai járhatók be, ám azt talán sokan nem is tudják, hogy a vonatokra a szokásos kedvezményeken túl több osztrák akció is jár, ezek magyarországi indulás esetén a nemzetközi pénztárakban váltott jegyekre is érvényesek.

VOR-kedvezmény

Ausztria keleti régióját megcélozva, soproni indulás esetén remek lehetőség az utazók számára a VOR-kedvezmény. A járatokon garantáltak a nemzetközi jegyáraknál jóval olcsóbb árak, az osztrák belföldi díjszabás alapján állítják ki a jegyeket, az útvonal hosszának függvényében. 

A keleti régióban a VOR, azaz a Kelet-régió Közlekedési Szövetség (Verkehrsverbund Ost-Region) tarifái vannak érvényben, mely további 5-10%-os kedvezményt jelent. Sopronból VOR-kedvezménnyel Bécs, Bécsújhely, azaz Wiener Neustadt és Sopronkeresztúr, vagyis Deutschkreutz közvetlen járattal is elérhető.

A feltételekről viszont érdemes előre tájékozódni, hogy ne érjen meglepetés: például maximum egy órával az indulás előtt válthatók VOR-jegyek a vonatokra a soproni nemzetközi pénztárban vagy nyitvatartási időn kívül a vonaton. Bécsig váltott jeggyel tömegközlekedési eszközök is használhatók, ám csak a megérkezést követő egy órában. Kutyáknak is váltható kedvezményes jegy. Az árakat a VOR oldalán találod meg.

Einfach-Raus-Ticket

Ha 2-5 fős kis csoporttal, családdal, barátokkal, párral indultok egy osztrák hétvégi kiruccanásra a GYSEV vonataival, akár Einfach-Raus-Ticket napijegyet is válthattok. A jegyárakat létszám függvényében, kortól függetlenül állapítják meg, és érvényesek Ausztriában az ÖBB és a GYSEV helyi és regionális vonataira, CityjetXpressekre, S-Bahnokra is. 

Ezeken a vonatokon tetszőleges utazást tehettek a jeggyel a megadott időkeretben. A jegy hétfőtől péntekig 9 órától másnap 3 óráig érvényes, szombaton, vasárnap és munkaszüneti napokon pedig éjfél és másnap 3 óra között. Az árak nagyon olcsók, két fő részére 2023-ban 36 euróba kerülnek. Bringás jegyet is válthattok, így két személynek 45 euró most a jegy, amivel bejárhatjátok Burgenland csodás vidékeit.

EURegio Special jegyek

Magyarországi indulási állomással a GYSEV járataira EURegio Special menettérti jegyet válthattok, mely két napig érvényes, és elővételben is megváltható. Gyors- és személyvonatokon, R és REX jelzésű járatokon is érvényesek másodosztályon, minden bécsi és grazi pályaudvar felé.

Jártatok már a Fertővidéki HÉV-en? A Fertőszentmiklóstól Nezsiderig közlekedő helyiérdekű vasútvonalat a GYSEV üzemelteti, és érdemes rá kipróbálni az EURegio Special jegyet! Szabad kapacitástól függően akár kerékpár is díjmentesen szállítható a jeggyel a vonatokon.

Vonattal Európába? Nézd meg a lehetőségeket!

Csodásan pezsgő európai városokba juthatsz el közvetlen vonatjárattal, meglepően olcsón.

10 ezer forintból megfordulhatsz a MÁV-val a gyönyörű városban: közvetlen járat visz oda

Nézegess képeket!

Elolvasom

(Képek: Wikipédia/DTVB official, DTVB official, Getty Images Hungary.)

Ezt is szeretjük