A világ 10 legzöldebb országa közül 10 európai: mutatjuk, kik kerültek a toplistára
A világ legzöldebb országai sokat tesznek a fenntarthatóságért, és egytől egyig Európában találhatók.

svédország malmö
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A jelenkor egyik legfontosabb témája és legkritikusabb megoldandó problémája a klímakatasztrófa elleni halaszthatatlan és hatékony küzdelem. Bár az idei év novemberében lezajlott glasgow-i klímacsúcsot sokan kudarcosnak ítélték, kritizálták a gyenge érdekérvényesítő képesség és a meghagyott kiskapuk miatt, reményteli, hogy egyre több ország ismeri fel, hogy az utolsó utáni pillanatban vagyunk a cselekvéshez.

Az elfogadott klímaegyezmény betartásával a célként kitűzött 1,5 fok helyett még mindig 2,4 fokos felmelegedés valósulhat meg. Az egyes országok vállalásainak azonban ennél jóval nagyobbnak kellene lennie a katasztrófa elkerüléséhez, természetesen az egyéni szinten megtehető változások mellett.

A világ legzöldebb országai 2021-ben

Európában már számos országot találni, ahol a környezetvédelem ügyét kiemelten kezelik, konkrét intézkedéseket tesznek a fenntarthatóságért a károsanyag-kibocsátás csökkentésétől kezdve a megújuló energiaforrások előnyben részesítéséig. A törekvéseket az Environmental Performance Index (EPI) számszerűsíti, mely 180 országot rangsorol 24 teljesítménymutatón keresztül, 10 témakörben. A lista világosan megmutatja, kik azok, akik példaként szolgálhatnak mások számára is.

(Képek: Getty Images Hungary.)

Legyél te is a Föld Bajnoka! Vegyél részt az E.ON tudatos kihívásában izgalmas nyereményekért!

Az E.ON által szervezett Föld Bajnokai kihívás célja, hogy megmutassa, apró lépésekkel, közös erővel is sokat tehetünk bolygónk megmentéséért.

Mit kell tenned, hogy részt vegyél a kihívásban?

- Látogass el az eon.hu/egyutt oldalára, nézd meg az aktuális kihívások listáját, és a jelentkezés feltételeit.

- Hat témakör, témánként több kihívás. Rendszeresen érkeznek új fenntarthatósági témákkal, és új feladatokkal, melyek közül legalább egyet kell teljesítened.

- Nyerhetsz Vegital Silver Digital növényi ital készítő gépet, és érdemes több feladatot teljesíteni, hiszen négy, különböző kihívás területről elvégzett feladat esetén részt veszel a fődíjért szóló sorsoláson, ahol egy HECHT EQUIS WHITE  elektromos robogót sorsolnak ki!

#földbajnokai

További részletekért kattints!

Promóció

Ezt is szeretjük