A 3 legolcsóbb egyiptomi utazás ősszel
Ha vonz a bűvös, misztikummal teli ókor világa, vedd célba a fáraók és a Nílus országát. Íme, három pénztárcabarát úti cél.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha vonzanak a misztikus helyek, ha a fáraók földjének hívó szavát véled hallani, vagy olthatatlan vágyat érzel, hogy felfedezd a tengerek ezerszínű élővilágát, rád vár a varázslatos Egyiptom. Utazz az őszből a nyárba, és fedezd fel e bűvös táj ezernyi csodáját!

Páratlan csoda a Vörös-tenger partján: Hurghada

Hurghada, Egyiptom egyik legnépszerűbb üdülőhelye a Vörös-tenger partján, a fővárostól körülbelül 450 kilométerre található.

A kristálytiszta tengerpartot finomszemcsés homokkal borított, hosszú strandok szegélyezik, emellett korallzátonyok és a víz alatti élet szépsége kápráztatja el a búvárkodás szerelmeseit.

Ha még nem próbáltad a merülést, itt a lehetőség, hogy képzett oktatók által gyorstalpaló búvárleckéket vegyél, és kísérőkkel fedezd fel a tenger csodálatos mélységét.

A víz hőmérséklete ritkán csökken 24°C alá, így kellemesen simogatóak a sós hullámok. Az új hotelek végig a parton, a régvolt kis halászfalutól tíz kilométerre délre sorakoznak, a központban pedig tradicionális, kézzel készített ajándéktárgyakat szerezhetsz be.

Hurghadából érdemes áthajóznod a környező kis szigetekre is. A legismertebb a Giftun-sziget, ahol a korallzátonyok megismételhetetlenül gyönyörű világa felejthetetlen élményt nyújt.

A számos nagyszerű fakultatív program közül vétek lenne kihagynod a kairói vagy luxori kirándulásokat, melyeken a fáraók kincseivel, a piramisokkal és az ókori Egyiptom csodáival ismerkedhetsz meg.

Tipp
A T.T.S Travel közreműködésével hét éjszakát alapáron akár már 77 900 forintért eltölthetsz Hurghadában. Az ár a repülőjegyet is tartalmazza. A részletekért kattints ide! »

A naplemente városa: Sharm El Sheikh

A Sínai-félsziget legdélebbi csücskében fekvő Sharm El Sheikhet kápráztató természeti képződmények és korallzátonyok határolják. A tengerbe bukó hegyek, a köves, sziklás, romantikus vidék vonzó célterület, ha felcsigáznak a vízi sportok - a búvárok Mekkájaként is ismert ez a térség.

Merülj le a Vörös-tenger korallzátonyai közé, és élvezd annak egzotikus, mesebeli színekben pompázó élővilágát. Ha idevet a jó sors, ki ne hagyd a tevegelést a sivatag hullámzó homokjában, a Sínai-hegyek vonulatait pedig szafari túrák keretében hódíthatod meg.

Az ókori Egyiptom misztikus csodáit is könnyen elérheted erről a helyről, hiszen légkondicionált buszokkal egészen a Királyok völgyéig repítik a kalandozni vágyó utazót. Részt vehetsz egy hamisítatlan beduin vacsorán, vagy felfedezheted a csodás dahabi Szent Katalin-kolostort is.

Tipp
Az Anubis Travel közreműködésével hét éjszakát alapáron már 84 900 forintért eltölthetsz itt, mely összeg a repülőjegy árát is magában foglalja. A részletekért kattints ide! »

Ókori csodák kapuja: Kairó

Egyiptom fővárosába, Kairóba is varázslatos utazást tehetsz, és felfedezheted az ókori arab világ misztikus helyeit. Mindennap újabb és újabb fantasztikus látnivalók várnak rád: állhatsz az óriási piramisok tövében, sőt, némelyikbe be is lehet menni, egészen a sírkamráig.

Megsimíthatod a szépséges, monumentális Szfinxet, mely a múlt tanújaként bölcsen hallgat. Rád vár a szépséges Völgy-templom, valódi papiruszt tarthatsz a kezedben, vagy épp egy bódító parfümüzem tárja ki kapuit, melyben az ókori illatok elevenednek meg ősi receptek felhasználásával.

Az Egyiptomi Múzeumban valódi időutazást tehetsz. Memphis és Szakkara városát is érintheted ezekben a napokban, megnézheted például a Mohamed Ali-mecsetet és a méltóságteljes Citadellát is.

Tipp
A Budavár Tours közreműködésével alapáron akár 84 900 forintért is megvalósíthatod a kairói utazást. A részletekért kattints ide! »

Egy egész napos kirándulás során felfedezheted Alexandriát, Qaytbay erődjét vagy a Montazah királyi palotát, közben pedig egy hangulatos étteremben a gasztronómia helyi specialitásaival ismerkedhetsz meg.

OLVASD EL EZT IS!

korall
  • ausztrália
  • világörökség

A világ 7 természeti csodája

balls pyramid
  • ausztrália
  • sziget

Az utolsó paradicsom

Ezt is szeretjük