Az 5 legmegbízhatóbb utazási iroda

Szerintünk

Míg egy rossz utazási iroda a rémtörténetek, egy megbízható cég a felhőtlen nyaralás záloga. Mi velük járnánk be a világot!

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Szinte nem is telik el úgy nyár, hogy ne volna néhány alkalommal főcím egy-egy újabb utazási iroda megszűnése. A külföldön ragadt turistákról, az egyik napról a másikra felszívódó utazásszervezőkről, az igénytelen szállásokról, a piszkos, medúzáktól hemzsegő tengerpartokról szóló rémmesék - melyeket idén a gazdasági válság hangulata is megfűszerez - hallatán joggal merül fel a kétely az egyes irodák útjaival kapcsolatban.

Szerencsére léteznek megbízható és komoly múlttal - nem utolsósorban pedig a pozitív visszajelzések tucatjaival - rendelkező cégek, melyekre bátran rábízhatod magad, ha kezdő utazónak számítasz, nem érzed elég biztosnak nyelvtudásod az önálló szervezéshez, vagy egyszerűen csak szeretnél mindent itthon elintézni, a nyaralás heteit pedig a teljes gondtalanság érzése mellett eltölteni.

Ha elhatároztad, hogy idén egy hozzáértő irodát bízol meg a vakáció megszervezésével, azonban nem tudod, melyik mellett dönts, eláruljuk, mi kiket választanánk.

Mire figyelj?

Kizárólag olyan utazási irodával szerződj, mely szerepel a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal nyilvántartásában. Ha a hivatal honlapjára, azon belül is jobb oldalt a nyilvántartásokra kattintasz, nemcsak ezt a listát böngészheted át, de a hivatalból törölt, azaz feketelistás utazási irodákat is megtekintheted. Emellett érdemes ugyanitt annak is utánajárnod, hogy az adott iroda kinél kötött biztosítást, illetve milyen értékben. Megbízhatónak az a cég tekinthető, kinek biztosítási összege legalább milliós nagyságrendű.

Erna útitársa: Neckermann

Miután két egymás utáni nyáron is megtörtént velünk, hogy annál az utazási irodánál, ahová abban az évben befizettünk a párommal, mi voltunk az utolsó turnus, akiket még hazahoztak a nyaralóhelyről, harmadjára úgy döntöttünk, hogy nem kockáztatunk, és csakis nagy múltú, biztos tőkével rendelkező irodával utazunk.

Ezért választottuk a Neckermannt, ahol nemcsak az ügyintézéssel voltunk megelégedve, de azzal is, hogy az út során minden a prospektusban leírtak szerint zajlott, nem volt probléma egyetlen előre befizetett szolgáltatással sem. Kínálatuk nagyon széles skálán mozog, és mind az előfoglalási akciók, mind a last minute utak keretében jó áron kínálnak magas színvonalú szolgáltatásokat. Mindenkinek ajánlom, aki nem akar nyaralás közben kellemetlen meglepetésekben részesülni, illetve reális áron szeretne utazni.

Juli útitársa: Kepler

Nincs nagy tapasztalatom az utazási irodák tekintetében, de az a kevés ismeret a Kepler irodához kapcsolódik. Az egyik barátom ajánlotta őket, aki szinte minden utazása alkalmával hozzájuk fordul. Így két éve én is felkerestem őket, hogy náluk rendeljem meg a magam szervezte nyaraláshoz a repülőjegyet.

A munkatársak nagyon készségesek voltak. Mivel nem volt tapasztalatom olyan ország tekintetében, ahová vízummal lehet utazni, a számomra kijelölt munkatárs bőséges információval látott el. E-mailben elküldte az utazás időpontjához köthető repülőjegyek listáját, valamint részletesen megírta a tudnivalókat a vízumszerzés menetével kapcsolatban. Miután mindent beszereztem, már csak el kellett mennem kifizetni, illetve átvenni a repülőjegyem. Hihetetlenül gyorsan sikerült elintéznünk mindent!

Melinda útitársa: IBUSZ

Ha utazásról van szó, jobban szeretem a spontán programokat, mint a megszervezett nyaralásokat, így többnyire magam szoktam elintézni mindent. Ma már rengeteg szállás és utazási lehetőség található az interneten, ami sokszor olcsóbb is, mint az, ha utazási irodától vásárol az ember.

A szervezés azonban sok idő, amiből sajnos nem mindig van annyi, hogy egy spontán, laza, hátizsákos túrát elő tudjak úgy készíteni, hogy a helyszínre megérkezve valóban ne kelljen aggódni azon, vajon a szállás rendben lesz-e.

Éppen ezért időnként inkább utazási irodához fordulok, hogy ne kelljen egyenként intézni a repülő- vagy vonatjegyet, a szállást és a biztosítást is. Leginkább az IBUSZ-szal szeretek utazni, mert azonkívül, hogy remek, pénztárcabarát last minute ajánlataik vannak, itt tényleg soha nem kell aggódnom afelől, hogy valami nem úgy lesz, ahogyan ígérték. A sok divatos, egyik pillanatról a másikra megjelenő, majd csődbe menő irodával szemben az IBUSZ esetében attól sem kell tartanom, hogy valahonnan egyszer nem jutok haza.

Eszti útitársa: Nyakas Tours

Többnyire a sátoros, nem előre tervezett kirándulásokat kedvelem, hiszen ezek sokkal kötetlenebbek, mint egy szervezett út. Ha azonban mégis utazási irodát keresek, a zalaegerszegi Nyakas Tours-t választom. Az iroda rendkívül nagy választékkal rendelkezik, mind a hazai, mind a külföldi utazások terén.

Ausztriától Balin át egészen Thaiföldig szerveznek utakat, ráadásul általában számos akciós ajánlat közül válogathat az ember. Megbízhatóak, megfizethetőek, nem utolsósorban pedig nagyon kedves és közvetlen munkatársakkal dolgoznak.

Lilla útitársa: Fehérvár Travel

Bár nagyon szeretem a nyaralás pihenéssel és laza programokkal töltött változatát is, ha olykor-olykor messzibb tájakra is eljuthatok, az adott hely, illetve környékének minden természeti és kulturális látnivalóját be akarom barangolni. Egy ilyen csillagtúra vagy körutazás egyéni megszervezése azonban nagyon összetett, költséges és idegfeszítő is számomra, így, ha tehetem, a Fehérvár Travel utazásaihoz csatlakozom.

Hazánkban ez az iroda rendelkezik a legnagyobb múlttal a kulturális körutazások terén, legyen szó Európáról, Amerikáról vagy épp az egzotikusabb tájakról, így teljes mértékben megbízhatóak, és viszonylag kedvező áron magas szintű szolgáltatásokat nyújtanak, kezdve a hotelek kiválasztásától egészen a közvetlen, nagy tudású idegenvezetőkig.

Intimitás hosszú távon - Hogyan tartsuk életben a szenvedélyt párkapcsolatunkban?

A Femina Klub októberi vendége Dr. Hevesi Kriszta szexuálpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy mennyire vagyunk őszinték önmagunkhoz és partnerünkhöz. Milyen tabuk vannak a párkapcsolatokban? Mit lehet tenni, ha felmerül a bensőséges szexuális együttlétek hiánya és hogyan tehetünk a párkapcsolatok ellaposodása ellen? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. október 17. 18 óra

Helyszín: GOBUDA MALL - Vidám Színpad

Promóció

A program emellett nemcsak, hogy teljes mértékben megfelel a prospektusokban leírtaknak, de legtöbbször plusz élményeket is igyekeznek belecsempészni.

OLVASD EL EZT IS!

balls pyramid
  • ausztrália
  • sziget

Az utolsó paradicsom

Ezt is szeretjük