6 gyönyörű kempinghely Magyarországon, ahol megéri sátrazni: az árak sem elrugaszkodottak

Gyönyörű helyeken és érdekes látványosságok köré épültek kempingek Magyarországon.

sátor nyitó
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Magyarország dimbes-dombos tájai, zöldellő mezei és erdőségei megannyi szemet gyönyörködtető látnivalót rejtenek, melyeket ősszel is érdemes felkeresni.

A szeptember az elmúlt években meleg volt, így idén is lehet arra számítani, hogy bőven lehet sátrazni ősz elején.

Camping Máré Vára

A Máré Vára Camping nevéhez híven Máré vára közelében, a Kelet-Mecsek Tájvédelmi körzet közvetlen szomszédságában található, Magyaregregy apró községében.

Az impozáns környezetben fekvő területen a nagy kempinghelyek két fő részére villannyal 6300 forintért bérelhetők éjszakánként, kisebbek villany nélkül 4000-ért. Ha valaki sátrazni szeretne, 1400-ért van lehetőség erre, ez esetben az áram 10 amperenként ezer forintért használható. Ha négyen vagy annál többen látogatnátok meg a térséget, érdemes átvizsgálni a kedvezményes, többfős luxussátrakat is.

Tiszafüredi Dieter’s Camping

A tiszafüredi Dieter’s Camping közkedvelt üdülőhely, és nem véletlenül. A tiszafüredi strand és termálfürdővel szemben, a Tisza-tótól 50 méterre fekszik. A lakókocsik napi díja 1500 forint, a felnőttbelépő 1400. Az áram még pluszpénzbe kerül, de biztosítanak apartmanokat is, amik éjszakánként 11 ezer forintért kiadók.

Wellness Park Camping Gyenesdiás

A Gyenesdiáson található Wellness Park Camping a Balaton északi partjának nyugati részén fekszik a Balaton-felvidéki Nemzeti Park tőszomszédságában. A főszezonban 21 eurót kóstáló kemping az egyik legdrágább a listánkból, mégis megéri kipróbálni.

Az üdülőhelyen a kemping napidíja fedezi két fő belépőjét, egy autó vagy lakókocsi díját, emellett az áramhasználatot is tartalmazza. Külön belépést biztosít a wellnessrészlegbe, így a körülbelül 7350 forintos összeg már nem is tűnik olyan soknak.

Zugligeti Niche Camping

Friss levegő, szép, erdős környezet várja az érkezőket Buda szívében a Zugligeti Niche Camping jóvoltából.

Egy rég elhagyott villamosmegállót alakítottak át étkezővé, mely különleges hangulatot ad a kempingnek. Reggelivel együtt napi 2200 forintért lehet itt sátrazni, a parkolásért 1200-at kell fizetni. Lakókocsinként 3600 napidíjat számolnak fel, a sátrakért 2000-et, nagyobb sátrakért 3500-at. 

JUFA Vulkan Camping-Resort

Celldömölkön, a vulkáni eredetű Ság hegy lábánál fekszik a JUFA Vulkán Kemping Resort, ahonnét elérhető a méltán híres Celli Vulkán Gyógyvíz. Éjszakánként felnőtteknek 1650, gyerekeknek 1485 forint a díja, ami még nem tartalmazza a termálfürdő használatát. A sátorhely ára 660 forint, a beállóhelyé 1320. Ennél a kempingnél is külön kell fizetni az áramért, ami plusz ezer forintba kerül. Különböző kedvezménycsomagok is elérhetőek, melyeket érdemes alaposan átvizsgálni.

A cikk az ajánló után folytatódik

Badacsony Camping

Badacsonytomajon, közvetlenül a Balaton északi partján lévő Badacsony Campingből lebilincselő látvány nyílik a magyar tengerre, nem beszélve az állandóan biztosított fürdőzési lehetőségről. A sátorhelyek mellett mobilházakat, valamint víz és hegy felőli parcellákat is lehet lefoglalni, ahol maximum hatan tartózkodhatnak. A vízhez közeli parcella ára főszezonban 6 ezer, elő- és utószezonban 4900 forint, míg a sátorhely 2600 és 2400 forint.

Így nyaraltunk a 70-es, 80-as években: sátorral és lakókocsival is mesés volt a kempingezés

Bár a hétköznapokban megszokottnál jóval kisebb helyen, jóval kevésbé komfortosan telnek a napok, mégis imádjuk, és imádtuk ezt régen is.

(Borító- és ajánlóképek forrása: Getty Images Hungary)

Ezt is szeretjük