Itt mérték a világ legalacsonyabb hőmérsékletét: a Föld 8 leghidegebb települése

Csontig hatoló fagyokat mértek a világ leghidegebb településein.

A leghidegebb települések a világon
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Magyarországon régóta nem volt már részünk tartósan masszív hidegekben, és az elmúlt időszak fontos hírének számított, hogy Európából is csaknem eltűnt a hótakaró, pontosabban Skandináviára és Oroszországra korlátozódott a fagyos, havas tél.

Akadnak azonban olyan települések szerte a világban, ahol meglehetősen gyakoriak a csontig hatoló hidegek, röpködnek a kemény mínuszok, olykor pedig kegyetlen hóviharok söpörnek végig az utcákon.

A leghidegebb települések a világon

A Föld leghidegebb településeinek lakói nem lepődnek meg a mínusz 30 fokokon, sőt, egyes helységekben mértek már mínusz 50-60, sőt, 70 fok körüli hőmérsékletet is. Bár a legszélsőségesebb mért adatok többségében sarkköri kutatóállomásokról származnak, az állandóan lakott falvakat sem kímélik a dermesztő fagyok.

(Borító- és ajánlókép: Getty Images Hungary.)

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük