Íme a legbékésebb országok listája 2021-ben: a top 10-be 8 európai állam bekerült

A világ legbékésebb országainak listája hozza a papírformát, továbbra is Európa a legbiztonságosabb.

lisszabon

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Utazás vagy költözés előtt az adott országban uralkodó biztonság és béke, illetve ezek hiánya fontos szempontot jelentenek. Az Institute for Economics and Peace független, nonprofit kutatóintézet évről évre összeállítja a Global Peace Index nevű jelentést, amelyben a világ országait a biztonság szempontjából rangsorolja.

Figyelembe veszik a szociális biztonságot, az éppen zajló helyi és nemzetközi konfliktusokat, valamint a militarizáció mértékét. A friss adatok átlagosan 0,07 százalékos romlást jeleznek, ez a kilencedik negatív előjelű változás az utóbbi 13 évben. 87 ország javuló, 73 romló tendenciát mutat.

A legbékésebb országok 2021-ben

A jelentés készítői leszögezik, hogy a világjárvány pontos hatásai még nem láthatók világosan, míg az erőszak bizonyos formái rövid időre háttérbe szorultak, csillapodtak, addig a lezárások miatti gazdasági bizonytalanság nyugtalanságot szült az állampolgárok körében. A pontszámokban egyébként nagy változás nem állt be, a legbékésebb és a legveszélyesebb országok is többnyire ugyanazok maradtak. Afganisztán zsinórban negyedszerre lett a világ legkevésbé biztonságos országa, a sorban Jemen, Szíria, Dél-Szudán és Irak követi. A top 10-es lista nyolc helyezettje Európában található, Magyarország a 19. helyen áll, a 2020-as 24., illetve a 2019-es 21. helyhez képest.

Kiút a gyermekkori traumákból - Hogyan építhetjük újra életünket?

A Femina Klub februári vendége Kovács András Péter humorista, író lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy szenvedélybeteg szülők gyerekeiként hogyan lehet talpra állni felnőttként. Milyen sérüléseket szereznek ezek a gyerekek, hogyan próbálnak meg túlélni? Mi történik egy olyan családban, ahol az egyik vagy mindkét szülő szenvedélybeteg? Van-e kiút, felnőttként milyen lépéseket tehetünk a múltbeli sebek gyógyítása érdekében?

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. február 26. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

(Képek forrása: Getty Images Hungary.)

Ezt is szeretjük